Üzemel a panorámaröntgen a Káldorban

by gaalt994

A kerület szakrendelőjének új eszközét a korábbi ügyeleti szobában helyezték el.

Az Egészséges Budapest Program III. ütemében elnyert kormányzati támogatásból valósult meg a panorámaröntgen a Káldor Adolf Szakrendelőben. A modern képalkotó technológia az intézmény földszintjén, a régebbi ügyeleti szobában kapott helyet – tette közzé hivatalos honlapján Budafok-Tétény önkormányzata.

Dr. Kiss Norbert, a Káldor Adolf Szakrendelő ügyvezető igazgatója a portálnak azt mondta: “beépítették és beüzemelték a készüléket, minden engedélyt – különböző sugárvédelmi hatóságok, ÁNTSZ – beszereztek a panorámaröntgen működéséhez, és elvégezték a tesztüzemet is”. Az intézmény vezetője hozzátette, egyeztettek a betegek beutalásáról és a felvételek elküldésének módjáról a kerületi fogorvosokkal.

A panorámaröntgen igénybe vételéhez előzetesen kell időpont foglalni, ezt rendelési időben személyesen, vagy telefonon, az alábbi számon lehet megtenni: 06-1/229-1777, 161-es mellék. A rendelési idő kedden délután 2-től este 7-ig, szerdán reggel 8-tól este 7-ig, csütörtökön és pénteken pedig reggel 8-tól délután 1 óráig tart.

Azoknak a kerületi felnőtt lakosoknak, akik érvényes tajkártyával rendelkeznek, és Budafok-Tétényben rendelő, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő által finanszírozott fogorvos beutalójával érkeznek, a panorámaröntgen térítésmentes. A nem kerületi vagy magánfogorvos által beutalt pácienseknek meg kell téríteniük a felvétel árát.

Olvasta már?