Véget ért a móka mára, kiürült a városháza

by nora.farmosi

Elfogyott a must és kiénekeltük magunkat. A szervezőktől is megkérdeztük, hogyan értékelik a Budafoki Bornapokat.

Szepesfalvy Anna alpolgármester elmondta, hogy ez a hétvége még nem tudott valódi bor- és pezsgőfesztiválként üzemelni. Azon egyszerű okból, hogy egy ekkora volumenű rendezvényt már márciusban elkezdenek szervezni, ami ekkor még elképzelhetetlennek tűnt. Mégsem adták fel a nagyszerű programot, ahol az egészen kicsi gyermektől az idős korig mindenki megtalálta a saját ízlésének megfelelő programot. A 100 Tagú Cigányzenekar letette névjegyét Budafokon a nyitórendezvényen és reméli, hogy jövőre már hagyományos pezsgő- és borfesztivált tudnak szervezni.

Bitai Gergely, a Promontorium Borlovagrend frissen megválasztott elnöke tökéletesnek érezte a Bornapokat.  Az összezsugorított borfesztivál ellenére a vártnál is többen látogatták meg a Budafoki Bornapokat! Olyan sokan jöttek el, hogy a szomszéd pincészetnél már előző este elfogyott a must.

Deutsch Anita is kétkedve várta a Bornapokat, hiszen sokan még mindig tartanak a COVID-tól, és van, aki már a következő hullámra készül. Örömmel töltötte el, hogy ilyen sok látogatót vonzott a rendezvénysorozat. 

A Pincejárat izgalommal és programokkal teli lesz, az összes pincészet borkóstolókkal, zenével várja majd a látogatóit. Idén először tud csatlakozni a tangazdaság is. Három helytörténeti séta fog indulni, akik ide látogatnak, bőséges programkínálatból tudnak majd választani délután három és este kilenc óra között.

Olvasta már?