Vegyszermentes palántavásárt tartanak a Grapoila permakultúrás kertjében

by nora.farmosi

Vegyszermentes palánták, séta a permakultúrás kertben, díjmentes előadások, workshopok és kerti finomságok is várják a látogatókat.

A Grapoila újabb rendezvénnyel kedveskedik a kerületi lakóknak: május 12-én és 13-án vegyszermentes palántavásárt tartanak a permakultúrás kertjükben a Szakiskola u. 33-34. alatt. Ez az esemény viszont jóval több lesz, mint egy palántavásár, hiszen a látogatók színes programok közül is választhatnak, illetve megismerkedhetnek a Grapoila olajokkal.

Aki biztosra akar menni, az megrendelheti előre a palántáit itt: https://grapoilashop.hu/…/Palantavasar-05-12-13…

A kertbejárás díjmentes, regisztrációhoz kötött program. Ez az ország első, irodaépület köré álmodott permakultúrás kertje, ahol a palántavásár alatt előadásokat is hallgathatnak a permakultúráról. Szlatényi Dóra a talajtan rejtelmeibe vezet be, Szabó Mária okleveles kertészmérnök pedig elárulja, mit jelent a virágok esetében a kettős hasznosítás, és hogy a virágokban termelődő anyagok hogyan hatnak a kártevőkre. Gasztroworkshop is lesz, ahol a salátákról adnak tippeket.  Az sem marad éhes, aki kóstolna valamit, és gyerekeknek szóló programokkal is készülnek a szervezők.

A palántavásár időpontja: 05.12. ,péntek 10:00-17:00 – 05.13., szombat 10:00-16:00.

 A palántavásár helyszíne: 1224 Budapest, Szakiskola u. 33-43.

(A Grapoila permakultúrás kertje kizárólag a Barackos és az Ezüstgaras utca irányából közelíthető meg, a Balatoni úthoz nem kapcsolódik!)

Olvasta már?