Visszatérő arc a kerület új főépítésze, a Magdolna Udvarnak fontos szerepet szán

by gaalt994

Szesztai György korábban 5 évig vett részt abban a munkában, amelyet most vezetőként folytathat. A szakember céljai mellett arról is beszélt, hogy mi csábította vissza kerületünkbe.

Augusztus közepén nevezték ki Budafok-Tétény főépítészének Szesztai Györgyöt, aki nem ismeretlen kerületünk számára, városépítészeti referensként ugyanis 2009 és 2014 között már dolgozott a XXII. kerületben. Főépítész szakmérnöki diplomáját a kerület önkormányzatának segítségével a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerezte. Célja, hogy városrészünk hagyományos értékei és öröksége mentén folytassa elődei munkáját

„Fontos megjegyezni, hogy én visszatértem Budafokra, hiszen öt éven át segítettem Rumi Imre akkori főépítész munkáját fejlesztési, koncepcionális ügyekben, városmarketing-stratégiában, majd elvetett a sors Újpestre, ahol már főépítészként dolgoztam. Aztán felfigyeltem a XXII. kerületi pályázati kiírásra, beadtam a pályázatomat, és augusztus közepétől én lettem a kerület főépítésze. Óriási megtiszteltetés ez számomra”beszélt kinevezéséről a szakember a Promontor TV műsorában.

Szesztai Györgyöt Budafok-Tétény egyedülálló hangulata és kisvárosias jellege is megerősítette abban, hogy megpályázza a XXII. kerület főépítészi pozícióját. „Budapest egyik legbarátságosabb kerülete a huszonkettedik, különleges identitása van Budafok-Téténynek, itt még előfordul, hogy az emberek, ha ismeretlenek is, köszönnek egymásnak az utcán. Ezt a szokást meg kell őriznünk. Miként a kisvárosi jelleget is, a Péter-Pál utca hangulatát, reflektálva a “Kisváros a nagyvárosban” szlogenünkre. Ugyanakkor az is fontos, hogy az itteni lakosok mindazt megtalálják a kerületben, amire a modern világban szükségük lehet” – mondta erről.

Egyik fő terve a budafoki városközpont fejlesztése, szeretné folytatni azt a munkát, amely élhetővé teszi a környéket. Ebben az ügyben a Magdolna Udvart emelte ki, úgy véli: a kerület művelődési háza, a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ irányítása alatt álló kulturális és közösségi intézmény jó és sikeres eleme ennek a törekvésnek.

Szesztai György korábbi munkája során tevékenyen hozzájárult a Budafoki Szomszédok Piacát érintő pályázat kidolgozásához is. A szakembernek szívügye a környezettudatosság is, így – bár persze ez nem csak az ő hatásköre – szívesen fejlesztené a kerékpárút-hálózatot is. Jó hír, hogy Budafok-Tétény ebben a műfajban jelenleg sem áll rosszul.

Olvasta már?