100 év filmzenéje: ismét telt ház előtt adott koncertet a BDZ a Klauzál Házban

by nora.farmosi

A filmes világhoz kapcsolódó műveket hallhatott a budafok-tétényi közönség: a Keresztapából és a Hét tenger ördögéből is játszottak egy-egy dalt a zenészek.

A felvezetőben elhangzott, hogy a második részben megszólaló művek valóban filmzenei alkotások, míg az első részben filmzeneszerzők hangversenytermek számára írt műveit hallhatják. Egyúttal arra is megkérték a közönséget, hogy szavazzanak Hollerung Gáborra, hiszen Prima Primissima díjra jelölték a kerület díszpolgárát, a Budafoki Dohnányi Zenekar (BDZ) karmesterét.

A nagyszerű koncerten felcsendült William Walton Johannesburg Fesztivál Nyitánya, Nino Rota fülbemászó – egyébként Oscar-díjjal jutalmazott –, a Keresztapából is ismert dallamai és Erich Wolfgang Korngold híres szerzeménye is, amit a Hét tenger ördögéből ismerhet a közönség.

A magyar zeneszerzők közül játszották Kovács Levente művét, amely igazi hollywoodi jellegű filmzene hangulatával jól illeszkedett az este tematikájába.

A koncerten – mint a BDZ előadásain általában – most is telt ház volt. A közönség tagjai csillogó szemekkel hallgatták a csodaszép muzsikát, aminek lélekemelő hatását még sokáig magukkal viszik.

Olvasta már?