Prima Primissima közönségszavazás: szavazzanak Hollerung Gáborra!

by nora.farmosi

Prima Primissima díjra jelölték Hollerung Gábort, kerületünk díszpolgárát, a Budafoki Dohnányi Zenekar (BDZ) karmesterét, akivel a jelölés kapcsán készítettünk interjút. A szavazás is elkezdődött, mutatjuk!

Október 24-től november 29. éjfélig lehet szavazni a Prima Primissima idei Közönségdíjasára. A 2023-as Prima Primissima díj tíz kategóriájának harminc jelöltje közül – a szakmai elismerésen kívül – a közönség által legtöbb szavazatot kapott Prima a Demján Sándor Alapítvány által felajánlott 15 millió forinttal járó Közönségdíjban részesül. A szavazás keretében a résztvevők SMS-ben szavazhatnak az általuk választott Prima Primissima jelöltre a 06 70/70-77-000-es számon.

Hollerung Gáborra a 28-as kóddal lehet szavazni normál díjas sms-ben.

Hollerung Gábor, karmester, karvezető, Liszt Ferenc-díjas érdemes művész, aki az egész életét a klasszikus zene népszerűsítésének szenteli. Zeneakadémián karvezető és karmester szakon végezett. A 1980-tól máig vezeti a Budapesti Akadémiai Kórustársaságot, ő hozta létre az Énekel az ország mozgalmat.

1989 óta a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar karnagya, majd vezető karmestere, igazgatója. Európán kívül Izraelben, Brazíliában, az USA-ban, Tajvanon és Kínában is tanított, illetve dolgozott vendég karmesterként. A tanítás is egyfajta szenvedély az életében. A pályáját meghatározó tanároknak köszönhetően úgy véli, hogy a tanítás legfontosabb része, hogy konvertibilis tudást adjunk át a következő generációnak, legyen szó profi zenészekről, kórusénekesekről vagy akár a közönségről.

Olvasta már?