A Soós István Borászati és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola tangazdasága Budafok-Tétényben jelenleg az egyetlen szőlőtermő terület.
A Pincejárat során megnézhettük az Európában egyedülálló budafok-tétényi tangazdaságot. A kontinensen egyetlen főváros sem rendelkezik ilyen nagyságú, működő, minőségi szőlőt termő szőlőfelülettel, ami ráadásul kiegészül szőlőfeldolgozóval és egy teljesen földbe süllyesztett borospincével is.
A gazdaság a régi térképek szerint az Ó-hegy Udvari (Holfhut) dűlőben terül el. Napjainkra a környék teljesen beépült, s ma már csak a közel négy hektáros szőlőterület emlékeztet az egykor oly híres budai borvidékre.
Az enyhén déli lejtésű, lösztalajú és páratlan mikroklímájú terület biztosítja a jó minőségű alapanyagot az iskola tangazdasága számára. A korszerűen felszerelt oktatóbázisnak köszönhetően a borkészítés folyamata végigkövethető a szőlőtermesztésen, a szőlőfeldolgozáson és a különböző borkezelési technológiákon keresztül egészen az értékesítésig.
Az elmúlt években végrehajtott műszaki fejlesztéseknek köszönhetően az itt készült borok egyre jobb minőségűek, amit a borversenyeken elért eredmények is bizonyítanak.
A pincesétán volt borkóstolás is, amin meg lehetett kóstolni a tangazdaságban készülő borokat is.