A tetőablakon is bemászott: besurranó tolvaj fosztogatott a XXII. és a VI. kerületben

by nora.farmosi

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 22 éves férfival szemben, aki két helyszínre is besurranva lopott értékeket. Az ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozta vele szemben. 

A vádirat szerint a férfi 2023. október 14-én átmászott egy XXII. kerületi családi ház kerítésén, majd a csukott, azonban kulcsra nem zárt bejárati ajtón keresztül besurrant. A férfi az ingatlanból karórákat, laptopot és pénztárcákat lopott el – írta a police.hu.

A vádlott másnap egy VI. kerületi, 4. emeleti lakásba is bemászott a résnyire nyitva hagyott tetőablakon keresztül és onnan ugyancsak ékszereket, valamint pénztárcákat zsákmányolt.

A lopásokkal a férfi több mint 2,5 millió forint kárt okozott összesen 6 személynek, amely kisebb részben térült csak meg. Az ellopott dolgok egy részét a férfitől és egy zálogházból sikerült lefoglalni.

A terheltet a rendőrök egy nap alatt azonosították és elfogták, azóta letartóztatásban van.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség – a sértettek számához igazodóan – 6 rendbeli lopás bűntette és vétsége miatt emelt vádat a férfi ellen. Az ügyészség börtönbüntetést indítványozott vádiratában, továbbá azt, hogy a bíróság a megszerzett zsákmány erejéig alkalmazzon a vádlottal szemben vagyonelkobzást.

A felvételen az látható, hogy a tolvaj a lakásban, egyik kezére kesztyűt is húzva kutat, majd a bejárati ajtón át távozik és lemegy a lépcsőház lépcsőjén. https://www.youtube.com/embed/4y0-BNLaYkE?feature=oembed

A Budapesti Rendőr-főkapitányság helyszínelésekor készült fotókon a családi házban egy cipőnyom fényképezése látható, a terézvárosi helyszínen pedig a tetőablak.

Olvasta már?