Amerikai légióssal a soraiban nyert rangadót a budafoki kosárcsapat

by gaalt994

Kevin Swanson jól játszott bemutatkozó meccsén, a Budafok simán győzött a TF ellen.

Rangadót játszottak a budafoki kosárlabdázók, akik a TF Budapest fiatal gárdáját fogadták az NB II Közép A csoportjában. A tét az első hely megőrzése volt, ami azért fontos, mert a Budafok bevallottan szeretne feljutni az NB I/B-be, ehhez viszont be kell jusson az NB II rájátszásába. Eddig jól teljesítenek a fiúk, hiszen a mai diadallal már 10 győzelmük van, és vezetik a csoportot.

A meccs érdekessége volt, hogy bemutatkozott Kevin Swanson, aki Amerikából érkezett Budapestre. Ott az NCAA-ben is játszott, ami a helyi – egyébként igen magas színvonalú és kosárberkekben nemzetközileg is ismert – egyetemi ligarendszert jelenti. A chicagói fiatalember aztán 3 évig dolgozott, tavaly ősz óta pedig Magyarországon próbál szerencsét, így került az elmúlt hetekben a Budafok csapatához.

A 204 centiméter magas Swanson debütálása jól sikerült, csapata második legeredményesebb pontszerzőjének bizonyult. A 14 pont és a 8 begyűjtött lepattanó azt mutatja, hogy akár hosszútávon is hasznos tagja lehet a feljutásért harcoló Budafoknak.

Bár az új fiú zsákolásáról csak amatőr felvételünk van, a látvány így is biztató

A meccsen egyébként végig a hazai gárda vezetett, volt már 26 pontos előnyük is, de a második félidőben egyszer 9 pontra feljött a csoportmásodik TF. Közelebb azonban nem jutottak, a vége pedig 103-91 lett.

Olvasta már?