A 22-es szám és az örök változás varázsa, időkapszulát helyeztek el a Piac téren

by szorenyi6104

Minden a kettes, sőt a 22-es számról szólt kedden este Budafok – Tétényben. Időkapszulát helyeztek el a Piac téren misztikus dátumon 2022.02.22.-én 22:22-kor. A kerületiek is üzenhettek benne utódaiknak, vagy akár saját maguknak.

22 évre helyezett el időkapszulát Karsay Ferenc polgármester, Németh Zsolt országgyűlési képviselő és Jurás László Budafok Tétény Általános Ipartestületének elnöke a Piac téren. Legkevesebb 50 civil is eljött a miniünnepségre, amelyet a Huszonkettő.hu celebrált.

Szinte mindenki fotózkodott is a fémből készült emlékőrrel. A beszédekben hangsúlyos szerepet kapott a számmisztika, megtudtuk hogy a 22 az erő és a bátorság mesterszáma, és hogy semmi sem történik véletlenül.

Karsay Ferenc bár nem hisz a számmisztikában, de mint volt élsportoló tudja, hogy a sportban is nagyon fontosak a számok. Nem mindegy, hogy ki hányas számú mezben játszik, milyen színű zoknit vesz fel, milyen rituálé után fut a pályára vagy korcsolyázik a jégre.

Németh Zsolt arról beszélt portálunknak, hogy nem véletlen 1000-ben lettünk keresztények, 2000-ben vitték át a koronát a parlamentbe. Lesz még 3033 és 4044, de 2022 a 22. kerületben csak most van. Azt nem tudja, hogy ő megéli e a 2044-et (túl lesz már a 80-on), de az fontos, hogy most úgy kell cselekednénk, büszkék legyünk magunkra 22 év múlva.

A rendezvény celebráló munkatársunk szerint a 22 az örök változás és megújulás száma, a “huszonkettes” lételeme a felfedezés. Ha erőt és bátorságot igénylő feladatot kell elvégezi, akkor jó, ha egy 22-est hívunk, hisz akkor ötletben sem lesz hiány.

Az időkapszulába apróbb tárgyak, illetve több tucat üzenet került, amelyet olvasóink küldtek. Trágár és politikai tartalmú üzenettel nem lehetett integetni a jövőbe. Akkor kiderül, hogy mi, a helyben élő mit tartottunk fontosnak 2022-ben.

Az időkapszulát tehát a Piac téren helyzeték el, a helyi ipartestület vállalta a kivitelezést, a betonszarkofág, a zárható, vízálló és hőálló időkapszula beszerzését és a földbe temetését.

Olvasta már?