A BKK változtatna a buszmenetrenden, Ön is beleszólhat

by gaalt994

Több Budafok-Tétényben közlekedő buszjárat is érintett, a módosítások az egyik nagytétényi vasútállomás könnyebb elérését szolgálnák.

Nemrég számoltunk be arról, hogy vasárnaptól kisebb változás lép életbe a Budafok-Tétényen keresztül haladó vasúti járatok menetrendjében. Most pedig az derült ki, hogy hamarosan a 33-as buszcsalád utasai is módosulásokra számíthatnak. Erről azonban őket is megkérdezik, a BKK ugyanis társadalmi egyeztetést kezdeményezett az ügyben.

“Javítani szeretnénk Nagytétény-Diósd vasútállomás elérhetőségét, a Nagytétényi úton közlekedő járatok hálózatát pedig a forgalom nagyságához igazítanánk” – írta erről szóló Facebook-posztjában a Budapesti Közlekedési Központ.

Nagytétény-Diósd vasútállomás jelenleg a 13-as, a 113-as és a 113A autóbusszal érhető el az Angeli utcában található megállóhely felől. A buszjáratok és a vonatok közötti átszállás jelenleg nincs összehangolva. A Nagytétényi úton közlekedő buszok közül a 33-as kihasználtsága egyre alacsonyabb, az M4-es metró elindulása és a 133E járat fejlesztése miatt, míg a 133E a közvetlen belvárosi kapcsolata miatt több utast szállít – indokolja a BKK az átalakítás szükségességét.

A BKK által javasolt változtatások (kép: bkk.hu)

A változtatások egyébként nem kizárólag a 33-as és a 133E járatokat érintenék, a tervek szerint módosulna a 13, a 113 és a 113A jelzésű autóbuszok útvonala is. A kérdésben december 16-ig nyilváníthatunk véleményt az alábbi felületen, ahol a változtatási tervek részletes leírását követően egy kérdőívet lehet kitölteni.

Olvasta már?