A budatétényi Radóczy Mária tűzzománcművész Budapestért díjat vehetett át a főváros napján

by talastunde

A főváros napján, november 17-én elismerő díjakat adományozott Budapest Főváros Önkormányzata azoknak, akik a főváros életében jelentős, meghatározó szerepet töltenek be, kiemelkedő teljesítményükkel Magyarországnak, Budapestnek dicsőséget szereztek. A XXII. kerületből Radóczy Mária tűzzománcművészt Budapestért díjjal jutalmazták!

Karácsony Gergely főpolgármester 8 díszpolgári, 6 Pro Urbe Budapest kitüntetés mellett, 26 Budapestért díjat adott át.

A Budapest díjazottak között gratulálhatunk kerületünk lakójának, Radóczy Mária tűzzománcművésznek. Radóczy Mária a tűzzománcművészetben végzett, nemzetközileg is kimagasló, több évtizedes munkássága elismeréseként, valamint a fiatal művészek felkarolásában, a kultúra terjesztésében játszott szerepéért vehette át a rangos kitüntetést.

Külön gratulálunk Beke Farkas Nándor, a 100 Tagú Cigányzenekar elnök-menedzserének, aki a magyar és cigányzenei kultúrában végzett fáradhatatlan, értékteremtő munkájáért, az ifjúság zenei képzésében játszott szerepéért, a művészeti életben elért kimagasló eredményeiért Pro Urbe Budapest díjban részesült. A 100 Tagú Cigányzenekar Karsay Ferenc polgármester kezdeményezésére Budafok-Tétényben, a Klauzál Házban kapott próbahelyet ez év februárjában.

Olvasta már?