A Hugonnai igazgatója kapta az idei Bárczy-díjat

by gaalt994

Bárczy István-díjjal tüntették ki Tamaskáné Fekete Erikát, a Hugonnai Vilma Általános Iskola intézményvezetőjét – számolt be róla az önkormányzat honlapja. A pedagógus Balatonakaliban táboroztat, műsort tanít be a diákoknak, emellett minden évben osztálykirándulásra kíséri a Határtalanul Program résztvevőit.

„Örömömet lelem a gyerekekkel való foglalkozásban, nekem az a legfontosabb. Ebben a tanévben tanítottam először kevés óraszámban, az iskolaigazgatóknak előírt hat órában, de hiányzott is, hogy kevesebb időt töltök a gyerekek között” – mondta Tamaskáné Fekete Erika a budafokteteny.hu-nak.

A tanító és német nyelvtanár szakos pedagógus a Hugonnai Vilma Általános Iskolában volt pályakezdő, amelyet most igazgatóként vezet. Jelenleg német nyelvet tanít, jövőre a negyedikeseknek.

Most úgy érzi, hogy az elmúlt két év után a közösségek kialakítására, a konfliktusok kezelésére kellett a legtöbb energiát fordítaniuk, mert a gyerekek ennyi idő otthonlét után nehezebben alkalmazkodtak egymáshoz, mint korábban. Időben gondoltak erre, mert a jelenléti oktatás megkezdésekor közösségfejlesztő foglalkozásokat kezdtek tartani a konfliktusok csökkentése és a közösségépítés érdekében. Úgy látja, ez hasznos volt, ezért jövőre folytatni szeretnék.

Tamaskáné Fekete Erikát nagy megtiszteltetésként érte a Bárczy István-díj, a budafokteteny.hu-nak azt mondta, soha nem gondolta, hogy ilyen rangos elismeréssel tüntetik majd ki pedagógusi munkája elismeréseként.

(Kiemelt kép: budafokteteny.hu)

Olvasta már?