Kényelmesebb és szebb – újabb utasvárók újulnak meg Budafok-Tétényben

by ildikarakai

A tervek szerint a jövő héttől indul a munka. Összesen ötven helyszínen.

A kivitelező, a Publimont Kft. a kerülettel kötött rendszergazdai szerződés alapján modern, szép, XXI. századi utasvárókat telepít a kerület területén. A létesítmények horganyzottak és szinterezettek lesznek, felületkezelésük kiállja az évek és az időjárás viszontagságait, akárcsak a már korábban telepítettek – ígérik.

A cégnek több évtizedes tapasztalata és az egész országra kiterjedő referenciái vannak ezen a téren, és nem csak a telepítést, de a takarítást, karbantartást is vállalta.

Az elavult várók lecserélésével nem csak a várakozás lesz komfortosabb, a városkép is javul, egységes, modern arculatot kapnak a közterek. Az elegáns, szürke színű várók edzett hát- és oldalfali üvegezést kapnak, a tető minden esetben kétrétegű, ragasztott, színezett biztonsági fóliával ellátott üveg, amely UV-álló és árnyékol is egyben. A padozat természetes fából készül, a pavilonok formája légies.

A cég a várók telepítését teljes egészében saját beruházásként finanszírozza. Az így megtakarított összeget, közel bruttó 190 millió forintot közérdekű célokra – pl. bölcsődék, óvodák, iskolák, nyugdíjas otthonok és a szociális, egészségügyi ellátás fejlesztésére – tudja fordítani a kerület.

Olvasta már?