A kertészkedők örömére itt a Részvételi Költségvetés újabb győztes projektje

by gaalt994

Itt a lehetőség spórolni és környezettudatosnak lenni.

A budafok-tétényi önkormányzat által második ízben meghirdetett Részvételi Költségvetés keretein belül ismét szavazhattak a lakosok, hogy mire fordítsák a kerületrészenként rendelkezésre álló anyagi forrásokat.

A beküldött projektötletek közül az esővíztartályok osztása bizonyult az egyik legnépszerűbbnek, így a kerületi önkormányzat összesen 430 db, 300 literes tartályt térítésmentesen oszt ki az igénylők részére. Ez az első év, hogy ilyen akciót indítunk, ezzel egyből fel is tudjuk mérni, mennyien szeretnének segítséget kérni az önkormányzattól ahhoz, hogy ezzel a környezettudatos módszerrel élhessenek – írják a budafokteteny.hu-n.

A tartályok segítségével a háztartások spórolhatnak a rezsin, hiszen így nem ivóvízzel kell öntözni a kert növényállományát. Igénylésre minden XXII. kerületi lakos jogosult, háztartásonként egy tartályt lehet kérni, amelyeket augusztus végén osztanak majd ki.

A tartályokat komplett szettek formájában, minden alkatrésszel és összeszerelési útmutatóval együtt kapják meg a lakosok, ám a szállításról maguknak kell gondoskodni. Ehhez kapcsolódóan fontos tudnivaló, hogy a BKK-járatokra nem fér fel a tartály (a mérete túllépi a közlekedési vállalat által megszabott maximumot), így ajánlatos autóval elvinni az eszközt.

A regisztráció pontos menete és szabályai az alábbi tájékoztatóban elérhetőek.

Olvasta már?