A lakosság segített! Igen gyorsan elfogták a körözött felnőtt párt

by dombteto

Lakossági bejelentésnek köszönhetően elfogták annak a kétéves kisfiúnak a nagyanyját és annak élettársát, akiket a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei településről, Ilkről származó kisfiú halála ügyében folyó nyomozás során akarták kihallgatni, de ők nem jelentek meg a rendőrségen.

Mint korábban megírtuk, a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság elfogatóparancsot adott ki egy ilki párral szemben, mivel nem jelentek meg a kapitányságon az idézés ellenére. A nő a kétéves Sanyika vérszerinti nagymamája, míg a férfi a nő élettársa. Súlyos bűncselekmények történhettek a családban.

Ahogy annak idején beszámoltunk róla, ez év áprilisában a nyíregyházi rendőrség előtt parkolt le egy városi terepjáró, benne a kétéves Sanyika élettelen testével. Vele volt a kocsiban az egyéves húga is. Mint kiderült, Sanyika egy ételdarab miatt fulladt meg a nevelőszülőknél. A nevelőanyját gyanúsítottként hallgatták ki akkor segítségnyújtás elmulasztása miatt.


Sanyikát ötödmagával emelték ki az ilki családból, mivel már akkor felmerült a kiskorú veszélyeztetés. Azonban a kisfiú 17 éves édesanyja elsőszülött gyermeke, utána még két gyermeknek adott életet. A településen már akkor rebesgették, hogy a gyerekek vér szerinti apja a nagymama élettársa. A gyanú szerint a nagymama hallgatólagosan tudomással is bírt arról, hogy lányát az élettársa abuzálta. Sanyika életkorából adódóan bizonyossá vált, hogy az első szexuális kapcsolatra anyja és a nevelőapa között a lány 13 éves kora előtt került sor. Úgy tudjuk, hogy a nyomozó hatóság genetikai szakértőt is bevont az ügybe, aminek az eredménye nagy valószínűséggel alátámasztja a gyanút.

Olvasta már?