Eltemették Sanyikát, akit holtan találtak a csomagtartóban

by lantai.oliver

Korábban mi is írtunk róla, hogy a kisfiú holttestét a nevelőanyja állítólag egy kocsi csomagtartójába tette, és úgy furikázott vele céltalanul.

Sanyikát hófehér koporsóban református szertartás szerint helyezték örök nyugalomra az ilki temetőben. Sanyika hivatalos gyámja a családdal közösen szervezte a temetést – írja a FrissMédia, mely az esetről elsőként számolt be.

A regionális portál a további részleteket osztotta meg:

“Sanyika már a kiemeléskor is alultáplált volt, mivel annak ellenére, hogy voltak már fogai, nem tudott rágni. Szellemileg bár nem voltak jelei, de beszéde nem a korának megfelelően alakult, gyakorlatilag rendkivül nehezen kommunikált. Ilyen előzmények után került Sanyika a nevelőszülőkhöz.

Kérdés, ha a kétéves kisfiú eleve alultáplált volt, és gondok voltak az étkezéssel, miért nem került szakemberhez, illetve miért kellett az egyéves kislányt elszakítani az édesanyjától, miért nem kerülhetett ő is anyás-csecsemőotthonba. Még ha az édesanya maga is gyerek, de nagy valószínűséggel állandó felügyelet mellett nagyobb esélye van a normális életre. Sanyika nem kapta meg ezt a lehetőséget, valakik óriásit hibáztak.

Felmerül a felelősség kérdése, hogy a gyermekvédelem mit tett, illetve mit nem tett, akkor, amikor kiderült, hogy a gyermekanya nagy valószínűséggel 14 éves kora előtt létesített szexuális kapcsolatot valakivel, ami igazolhatóan még két másik alkalommal is megismétlődött.

Miért csak 2023 januárjában történt beavatkozás a családnál? – teszik fel sokan a kérdést. A vizsgálatok zajlanak, miközben egymástól két független nyomozás is folyamatban van. Az egyik Sanyika halálának körülményeire irányul, a másik vizsgálat a gyermek fogantatásnak hátterét és az apa kilétét próbálja meg felderíteni.

Ebben az ügyben jelenleg az első megfelelő döntés, hogy az egyéves kislányt az édesanyjával és pár hónapos testvérével együtt anyás-csecsemőotthonban helyezték el. Talán ha a kezdettől fogva így járnak el, Sanyika még mindig élne.”

Forrás: FrissMédia

Olvasta már?