A Nádasdy új hangversenyzongorájára gyűjtöttek a Klauzál Házban

by nora.farmosi

A jótékonysági gálaműsoron a művészek segítségével gyűjtöttek pénzt az új versenyzongorára a Nádasdy iskolának.

A Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola jótékonysági gálaműsorán olyan művészek léptek fel, mint Szemerédi Fülöp, Boros Árpád, Hegedűs Endre, Makó Péter, a Nádasdy Művészeti Iskola népzenész tanárai, a Nádasdy Néptáncegyüttes, Nagy János “YANCHA”, valamint a Budafok Big Band.

A műsort az iskola egyik legnagyobb reménysége, Szemerédi Fülöp nyitotta meg csodálatos furulyajátékával. Ernst Krahmer: Rondeau Hongrois szerzeményét adta elő, zongorán kísérte Kriesch András. Az ifjú tehetség hatalmas sikert aratott, mind a nézők, mind a művészek vastapssal jutalmazták a játékát.

Őt követte Boros Árpád zongoraművész, az iskola tanára George Gershwin 3 Prelűdjével, majd Hegedűs Endre, a kerület díszpolgára, Kossuth-, Liszt-, Cziffra- és Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje díjával kitüntetett zongoraművész lépett a színpadra, természetesen egy Chopin-darabbal. Frédéric Chopin: b-moll Scherzo, op. 31-jét adta elő.

Őket Makó Péter, a Kossuth-díjas Csík Zenekar klarinétművésze, valamint a Nádasdy Művészeti Iskola népzenész tanárai, Kerekes Enikő, Kuczera Barbara, Mohácsy Albert, Nagy Zsolt követték. Fellépett még a Kis Nádasdy és Nádasdy Néptáncegyüttes, Nagy János “YANCHA” Erkel Ferenc-, kétszeres Artisjus- és háromszoros eMeRton-díjas zeneszerző, zongoraművész és a Budafok Big Band is.

A műsorok nagyszerűségét jól mutatta, hogy majdnem minden előadást visszatapsoltak a nézők – vastapssal. Ki kell emelnem még a műsorvezetőt, Hollerung Gábort, aki nagyon humorosan vezetett fel valamennyi műsorszámot.

Az eseményen részt vett Karsay Ferenc polgármester is, aki elmondta, hogy a Nádasdy összefonódott a kerület kulturális életével, a művészek egyszerre töltenek be fontos szerepet az innovációban és a hagyományőrzésben is.

“Számos gyönyörű karrier indult innen az elmúlt évtizedekben. Megszámolni is nehéz lenne, hány művészetet értő és hivatásos művész nevelkedett az iskola falai között, gazdagította Budafok-Tétény, Magyarország és a nagyvilág kulturális életét. Ami pedig egy iskola esetében kulcsfontosságú kérdés, hogy nem csak a művészetek nyelvén értenek, hanem a gyerekekén is” – mondta a polgármester, aki megköszönte a nézőknek és a művészeknek is a közreműködést.

Olvasta már?