Ilyen egy születésnapi nagytakarítás, amibe még a polgármester is beszállt!

by talastunde

Kerületünk is csatlakozott a Főváros 150. születésének évfordulója alkalmából meghirdetett takarítási és szemétszedési akcióhoz, amit Karácsony Gergely főpolgármester kezdeményezett. Nagytétényben és Budafokon is takarítottak vasárnap délelőtt, hogy még szebbek és tisztábbak legyenek a kerület közterei.


Karsay Ferenc polgármester és Németh Zoltán alpolgármester is részt vett a november 12-i szemétszedési és takarítási akcióban a Budafoki Szomszédok Piaca előtti téren, amit a Fővárosi Önkormányzat Budapest Brand Nonprofit Zrt. hirdetett meg. Karsay Ferenc polgármester lapunknak elmondta, hogy a kerület közel egy hetet kapott arra, hogy felkészüljön a Budapest 150. születésének alkalmából meghirdetett kerületszépítési akcióra, amiben számítanak a lakosság segítségére is. A kerület városvezetése örömmel csatlakozott az akcióhoz, mivel fővárosi kerületként fontos, hogy Dél-Buda is a lehető legtisztább legyen. Az FKF munkatársai a Péter Pál utcában takarítanak. „Remélem, hogy tisztább, élhetőbb lesz Budapest fővárosa a körúton kívül is, rajtunk nem múlik” -osztotta meg gondolatait a polgármester.


Nagytétényben a Nagyboldogasszony-templom előtti téren is lelkes csapat tisztította meg a lehullott levelektől és a gazoktól a templom előtti teret, illetve az országzászló közvetlen környezetét is. Reinhardt Relinda, a BTVR Budafok-Tétényért Városfejlesztő és Rehabilitációs Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársa, divízióvezető-helyettes portálunknak azt nyilatkozta, hogy Karácsony Gergely főpolgármester felhívásának tesz eleget a kerület ezzel az akcióval.

A közmunkások és kollégáik segítségével több zsáknyi zöldhulladékot szednek össze. Ökozsákokat is hoznak magukkal, mert több helyen ki is cserélik a hulladékgyűjtő zsákokat. Az akció mellett azért is fontos a tér szépítése, mert a plébánia előtt állítják fel Nagytétény karácsonyfáját november 25-én.

Olvasta már?