A vártnál gyorsabban adták át a Mézesfehér utcai játszóteret

by gaalt994

A projekt a Részvételi Költségvetés győztes pályázataként valósult meg.

A beruházás részeként javították ki a Mézesfehér utca 1-től 21-ig található épületek főbejáratainál húzódó sétány burkolatát, a vízelvezető árkokat, a lépcsőket és a támfalakat. A garázsok előtti parkolóállások felfestése, továbbá a parkoló burkolatának részleges javítása is megtörtént – írja a Részvételi Költségvetés hivatalos honlapja.

Az utcában található játszóteret is korszerűsítették, néhány kisebb, felnőtteknek is szóló sportolási lehetőség és pihenő rész kialakításával. Az önkormányzat folyamatosan egyeztetett a projekt ötletgazdáival, és a közös koncepció szerint új lépcsőt, rámpát, ivókutat építettek, térkő burkolattal körbevett, homokozóval egybeépített kis házat, játszóvárat, valamint lengő-és rugós fészekhintát is telepítettek.

A nagyobbakra gondolva sütögető, pihenő teret is kialakítottak asztallal és padokkal. Emellett egy kisebb méretű street workout pálya, streetball pálya és pingpongasztal is helyet kapott a megújult téren.

A beruházásról már októberben írtunk, akkor még csak annyit tudtunk, hogy a kivitelezésre vonatkozó beszerzést még idén tervezik lebonyolítani. Az enyhe időjárásnak köszönhetően azonban a projekt egésze elkészülhetett, így december 15-én már meg is nyitották a játszóteret a kerületi gyerekek és szüleik előtt.

A Mézesfehér utcai projekt jó példája a Részvételi Költségvetés első állomásának sikerességére, hamarosan pedig elindul a második kör, ahol a kerületi lakosok újabb fejlesztések mellett dönthetnek.

Olvasta már?