A volt szövetségi kapitány cseréje verte meg a Budafokot

by gaalt994

A korábban megszokottakkal ellentétben ezúttal a vendég edző cseréje lett az aranyember a Promontor utcában.

Alsóházi rangadót rendeztek a labdarúgó OTP Bank Liga hétközi fordulójában a Promontor utcában. A 8. helyezett Budafok a mögötte egy hellyel tanyázó Mezőkövesdet fogadta. A matyóföldiek irányítását nemrég vette át az NB I-es szinten több bajnoki címmel bizonyító, ám szövetségi kapitányként megbukó Pintér Attila, akinek habitusából sejthető volt, hogy harapós csapat érkezik a fővárosba.

Ebben nem is csalódtunk, a Mezőkövesd fegyelmezetten kezdte a mérkőzést, ezzel együtt mégis a BMTE tudott először említésre méltó gólhelyzetbe kerülni. A 18. percben Kovács passzolt élesen Lőrinczy lábára a mezőkövesdi térfél közepén, aki az átvétellel felpörgette, majd kapura is lőtte a labdát, Szappanos azonban a helyén volt, és szögletre mentett.

A Budafok a higanymozgású Szabó Máté mellett Kovácsban és Lőrinczyben bízott, míg vendég részről a Vutov-Nagy kettős tudott zavarokat okozni. Érdemben azonban egyik támadószekció sem tudott a másik fölé nőni,  a védelmek pedig igazán próbára sem lettek téve, a félidő így végzetes 0-0-ra volt ítéltetve. Így is lett.

A második játékrészre ugyanabban az összeállításban futottak ki a csapatok, ami nem csoda: az első félidő vélhetően egyik edzőt sem töltötte el határtalan elégedettséggel, ugyanakkor sürgős változtatásra egyik oldalon sem volt szükség.

A szakvezetők aztán, megunva csapataik tétlenségét, csak elkezdtek belenyúlkálni a meccsbe – az 55. és a 70. perc között négy csere is történt. A pálya azonban sem egyik, sem másik irányba nem borult fel, az egész meccsen érződött, hogy a csapatok pontosan tudják, egy rúgott góllal még nem lehet biztosan pontot szerezni, nulla kapottal viszont már igen.

Mielőtt többen elaludtak volna karosszékükben, a válogatottban is bemutatkozó Cseri Tamás megpróbált a kapuba csavarni egy szögletet(!). A fentebbiek fényében nyugodtan mondhatjuk, hogy Pintér Attila csapata a semmiből szerezte meg a vezetést a 80. percben. A mindig agilis, de a gólokkal eddig jobbára adós Jurina a mesebeli legkisebb királyfi módjára próbált szerencsét – egyedül vitte a labdát a budafoki védelemre, és két remek csel után ziccerbe is került. Póser hiába vetődött ki a kapujából, a vendégek légiósa higgadtan elrakta mellette a labdát a bal alsóba, 0-1.

A Mezőkövesd a vezetés birtokában még inkább visszaállt; ahogy a szakszleng mondja, a kékek még a csapatbusszal is betolattak Szappanos kapuja elé. A Budafok feljebb is nyomult, de átütő kreativitás hiányában nem tudta feltörni az ellenfél falanxát. Kerületünk csapata ezzel zsinórban hat meccse nyeretlen, a dabasi kupasiker óta 3-3 döntetlen és vereség szerepel a BMTE neve mellett.

(Kiemelt kép: Mezőkövesd Zsóry FC)

Olvasta már?