A XXII. kerületi nyugdíjasok résen vannak, de a fővárosban aratnak az idősekre utazó csalók

by gaalt994

2020-as bűnügyi statisztikákat összesítettek, amiből az jött ki, hogy Budafok-Tétény jól áll az idősek sérelmére elkövetett csalások terén.

Lényegében szinte csak az idős emberek kerültek a Budapesten tevékenykedő csalók célkeresztjébe: legalábbis 2020-ban az ilyen bűncselekmények 84 százalékát az ő sérelmükre követték el a fővárosban a statisztikák szerint. És ez a tendencia egyre csak rosszabbodott 2010 óta. A pesti nyugdíjasok a trükkös tolvajok kedvelt célpontjai is: az elkövetett trükkös lopások több mint 70 százalékát szintén 60 éven felüliek sérelmére követték el – tette közzé bűnügyi statisztikákra hivatkozva a Pénzcentrum.

Budapesten 2020-ban 183 trükkös lopást regisztráltak, ezek 70%-a történt idősek sérelmére. A portál területi eloszlásról szóló grafikont is közzétett, amelyből kiderülnek az egyes fővárosi kerületekre vonatkozó adatok.

Ezekből az derül ki, hogy 2020-ban jellemzően a belvárosi kerületekben (VI. és VII.) váltak az idősek csalás áldozataivá, itt 123, illetve 120 esetet regisztráltak. A dobogó harmadik fokán a XI. kerület áll 86 esettel. A lista másik végén a XXIII. és a XXII. kerület áll 3, illetve 4 esettel, de a harmadik legjobb helyzetben lévő XV.-ben is 10 alatt maradt ez a szám.

Olvasta már?