Áder János üzent Joe Bidennek

by gaalt994

Szombat este született meg az eredmény az Amerikai Egyesült Államok elnökválasztásán, amelyet Joe Biden nyert meg. A magyar köztársasági elnök – ahogyan az ilyenkor a diplomáciában megszokott – levélben gratulált a Donald Trump ellen győzedelmeskedő Bidennek.

Áder János köztársasági elnök gratulált Joe Biden megválasztott amerikai elnöknek. Levelében arra hívta fel a figyelmet, hogy a történelmi magyar-amerikai kapcsolatok közös értékekre épülnek; a két nemzet hagyományos szabadságvágyára és a demokrácia melletti elkötelezettségére. Magyarország a két országot összefűző baráti kapcsolatokat a jövőben tovább kívánja erősíteni – írta a magyar államfő.

 A gratuláló levélben Áder arra is felhívta a figyelmet, hogy az Egyesült Államokra – csakúgy, mint a világ többi országára – nehéz időszak vár. A Covid-19 járvány világszerte sok szenvedést, súlyos társadalmi problémákat okoz, és nagy kihívások elé állítja a kormányokat. Ugyanakkor a pandémia elleni küzdelem közepette sem feledkezhetünk meg a klímaváltozás kedvezőtlen hatásainak kezeléséről – tette hozzá.

    A köztársasági elnök hangsúlyozta, hogy a globális kérdések megoldásához hatékony nemzetközi együttműködésre van szükség. Meggyőződése, hogy a hasonló elveket valló nemzetek transzatlanti közössége nélkülözhetetlen szerepet játszik a nemzetközi stabilitás fenntartásában.

 Magyarország az Egyesült Államok szövetségeseként a jövőben is kiveszi részét a béke és a biztonság megőrzését, valamint a terrorizmus elleni küzdelmet szolgáló erőfeszítésekből. Áder János felelősségteljes feladatainak ellátásához sok sikert és jó egészséget kívánt Joe Bidennek.

-MTI-

Olvasta már?