Két nap alatt 262 rendőri fellépés maszkügyben

by gaalt994

Közülük több mint kétszázan ráadásul meg sem úszták figyelmeztetéssel.

A rendőrség 256 esetben intézkedett az éjszakai kijárási korlátozással kapcsolatban pénteken és szombaton; a rendőrök 28 esetben figyelmeztettek, 168 alkalommal helyszíni bírságot szabtak ki, 60 esetben pedig feljelentést tettek – mondta az Országos Rendőr-főkapitányság  szóvivője vasárnap Gyömrőn.

Gál Kristóf közölte, a helyszíni bírságok fejenkénti átlaga 20 ezer forint volt. A szóvivő beszélt arról is, hogy szintén az elmúlt két napon 262 esetben intézkedtek a helytelen maszkhasználat miatt, a rendőrök 53 esetben figyelmeztettek, 143 helyszíni bírságot szabtak ki és 66 feljelentést tettek.

Tájékoztatása alapján a rendőrök pénteken és szombaton tíz boltnál találtak olyan szabálytalanságokat, amelyek miatt be kellett zárni az üzleteket. Ezeknek a boltoknak összesen 102 napig kell zárva tartaniuk – tette hozzá. Gál Kristóf elmondta azt is: szombat éjfélig hat budapesti vendéglátóhelynél találtak súlyos szabálytalanságokat, amelyek miatt 14-14 napig zárva kell tartaniuk ezeknek a helyeknek.

 Kiemelte, elsősorban az üzletek, vendéglátóhelyek üzemeltetőinek, tulajdonosainak a felelőssége, hogy betartassák a maszkhasználatra vonatkozó szabályokat a vendégekkel, valamint az alkalmazottakkal. Az ellenőrzések célja továbbra is, hogy a rendőrség “szövetségese” legyen azoknak, akik felelősen betartják a szabályokat, és kiszűrjék azokat, akik mások egészségét veszélyeztetik – hangsúlyozta az ORFK szóvivője.

-MTI-

Olvasta már?