Mi lesz veled, NB I?!

by gaalt994

A BMTE sportszerűen beleegyezett a járvány által megtizedelt Honvéd elleni meccs elnapolásába, ez a fair gesztus azonban nem tudja elterelni a figyelmet arról, hogy a sok hasonló eset miatt hova is tart az NB I idei szezonja. Lassan egy fordulóban több halasztási kérelem van, mint piros lap. De vajon meddig tartható ez így?

A budafoki focicsapat országos szimpátiát váltott ki sportszerű döntésével, melynek értelmében elfogadta a koronavírus által sújtott Budapest Honvéd halasztási kérelmét, és beleegyezett a szombatra tervezett meccs elnapolásába.

Persze nem a kispestiek voltak az elsők, akik a vírus miatt szerették volna elhalasztani aktuális mérkőzésüket, korábban a Fradi a Paksot, míg az MTK az Újpestet „kosarazta ki” hasonló kérdésben, a találkozókon pedig a tolnaiak ötöt, míg a lilák négyet kaptak ellenfelüktől. A sok halasztási kérelem pedig komoly kérdéseket vethet fel egy átlagos fociszurkolóban

Tudják a csapatok vezetői, hogy járvány van, amellyel együtt kell élni, és sajnos sok a megbetegedés? Ha igen, akkor nincs elég ember a tartalékban, az ifiben, akikkel lehetne játszani? Minek csinálunk egyáltalán bajnokságot vírus idején? 

Talán azért, mert szórakozás kell az embereknek, folyamatosság a sportolóknak. Sokakat az szórakoztat, ha négyet kap az Újpest egy látványos meccsen, nem az, ha nincs meccs. Ha ehelyett az a lényeg, hogy a legjobb légiósok mindig játszhassanak, akkor állítsuk le a bajnokságot két évig, hátha lesz addig vakcina.

Az állandó halasztgatásnak vajmi kevés értelme van; vagy együtt élünk azzal, hogy néha ifivel kell játszani, vagy ne legyen sportesemény. Ha pedig nem öncélúan, hanem tényleg a nézőknek focizunk, akkor “show must go on”.

Olvasta már?