Sportszerűségből jelesre vizsgázott a budafoki focicsapat

by gaalt994

A BMTE vezetősége úgy döntött, elfogadja a koronavírus által megtizedelt Budapest Honvéd csapatának halasztási kérelmét, holott ez nem lett volna kötelessége. Az eredetileg november 7-re kiírt mérkőzést így december 23-ra halasztották.

A Budapest Honvéd labdarúgóklubja csütörtökön jelentette be honlapján, hogy a koronavírus miatt a szombati, Budafok elleni NB I-es mérkőzés halasztását kéri. A BMTE gondolkodási időt kért, és péntek délutánra vezetőségi ülést hívott össze.

A kispesti csapat első keretében tizenöt, a szakmai stábban nyolc, míg a szintén a klub fennhatósága alá tartozó Magyar Futball Akadémián húsz fertőzöttről szólnak a hírek. A döntés a Budafok kezében volt, ha nem egyeznek bele a halasztásba, a Honvédnak vagy a maradék hadra fogható játékosaival kellett volna kiállni, vagy – ha ezt sem tudták volna teljesíteni – az MLSZ 3-0-s hivatalos végeredménnyel a BMTE-nek adta volna a meccset.

Kerületünk csapata azonban elegáns és sportszerű döntést hozott; a vezetőség beleegyezett a mérkőzés elhalasztásába. Tették mindezt annak ellenére, hogy korábban több csapat is mondott már nemet hasonló kérelemre, legutóbb például az MTK kötötte az ebet a karóhoz, majd verte meg saját otthonában 4-0-ra az ifistákkal felálló Újpestet.

Klubunk álláspontja szerint a jelenlegi nehéz helyzetben különösen fontos példát mutatni sportszerűségből és egymás tiszteletéből. A sportnak többről kell szólnia, mint pusztán bajnoki pontokról, hiszünk abban, hogy vannak fontosabb értékek, amelyeket a BMTE képvisel és közvetít.” – írják a közleményben.

Egyik szemünk sír, a másik nevet; hétvégén nem lesz Budafok-meccs, cserébe immár nem csak a pályán nyújtott teljesítménye miatt lehetünk büszkék a BMTE-re.

Olvasta már?