Allergiás rohamok kezelésére való injekciókat szerezhet be a kerületi szakrendelő

by gaalt994

Lapunk úgy tudja, a kerületi iskolaorvosok oktatást tartanak majd a budafok-tétényi intézményekben az Epipen helyes használatáról.

Lapunk úgy értesült, hogy a Káldor Adolf Szakrendelőnek az önkormányzat jóvoltából lehetősége nyílik Epipen és Epipen junior injekciók beszerzésére. Ez olyan injekció, amit abban az esetben kell használni, amikor súlyos allergiás roham (anafilaxiás sokk) alakul ki valamely allergénre. Ilyen lehet például a mogyoró, vagy a darázscsípés.

Szeptembertől az iskolákban és az óvodákban a kerületi védőnői szolgálat alkalmazásában álló három iskolaorvos látja majd el az iskolaegészségügyi tevékenységet, akik vállalták, hogy az intézményekben oktatást tartanak majd az Epipen használatáról.

Értesülésünk szerint az említett orvosok természetesen az oktatáson kívül is az intézmények rendelkezésére állnak majd, a “betanítás” az Epipen általános alkalmazásának és indikációjának elsajátítását szolgálja majd.

Az Epipen injekció többek közt olyan szomorú esetek megelőzésére és gyors kezelésére jelenthet megoldást, amelyről példéul januárban a 24.hu számolt be. Akkor Újpesten egy 7 éves kisfiú vesztette életét egy szülinapi tortázás során, akinek szervezetéből a heves reakciót vélhetően ételallergia váltotta ki.

(A kiemelt kép illusztráció)

Olvasta már?