Magabiztos győzelem az egy osztállyal feljebb játszó Óbuda ellen

by szorenyi6104

Sima győzelmet arattak a budafok kosárlabdázók az Óbudai Kaszások ellen az első felkészülési mérkőzésükön. Bemutatkoztak a csapat újoncai is, köztük a televíziós személyiség, Vujity Trvtko fia is, Benji.

Három edzéssel a hátuk mögött vállalkoztak a budafoki kosárlabdázók az első edzőmeccsükre az új szezon előtt. Győztek az NB I/B Piros csoportjába tavasszal feljutó Óbudai Kaszások ellen. Nem is kis különbséggel. A Huszonkettő.hu ott volt a meccsen.

A szurkolók fellélegezhettek, a csapattal maradt az amerikai Kevin Swanson, aki tavaly döntő érdemeket szerzett a feljutásban. Most is az ő 5 pontjával kezdtek a piros-feketék. Az első negyed eleje még kiegyensúlyozott játékot hozott, hogy utána folyamatosan ellépjenek a mieink. A második félidőben volt közte 20 pont is. Az edzők bátran forgatták a csapatokat, azért látszott még, hogy érnie kell mind a két gárdának.

Az azonban bíztató, hogy a Budafok simán uralta a játékot, nem véletlenül emelte többször is a hangját az ellenfél edzője.

Az NB I/B-ben már kötelező 20 éven aluli fiatalokat is pályára küldeni, ezért volt érdekes, hogy kik kerültek be a csapatba. Köztük van Vujity-Zsolnay Benjamin is, aki Oroszlányból érkezett.

Igen, a híres televíziós, Vujity Trvtko fiáról van szó. Nem véletlenül kérdeztük a meccs után arról, hogy mik a céljai a kosárlabdával, és miért minket választott.

Benji szeretne profi kosaras lenni, és úgy látja, hogy a Budafok ambiciózus csapat, amelyben megmutathatja magát. Ő is még kedvezményezett, azaz belefér a 20 évesek kvótájába, akiknek játszaniuk kell.

Kérdésünkre, hogy a szülei mit szóltak a döntéshez, hogy immáron a “profi” mezőnyben is szerepelhet, meglepő választ kaptunk. “Édesapám nem igazán örült annak, hogy élsportoló szeretnék lenni. Nem titok ugyanis, hogy felvettek az orvosi egyetemre, és ő inkább azt favorizálta volna. Én azonban meg akarom mutatni magam a sportban, célom, hogy az NB I-ben szerepeljek néhány év múlva.

kosárlabda, Vujity-Zsolnay Benjamin

Értjük Benji ambícióját, hiszen édesanyja 101-szeres válogatott kosárlabdázó volt. Zsolnay Gyöngyi szakmai szempontból azonban óvatos. Azt mondta a fiának, hogy “a profi sportot nem adják ingyen, sokat kell még dolgozzon azért, hogy ebből tudjon megélni” – mesélte a Huszonkettő.hu-nak Vujity-Zsolnay Benjamin.

A mérkőzést végül is 71-54-re nyerték a hazaiak, ehhez Benji 11 pontot tett hozzá. A legponterősebb (25 pont) Kevin Swanson ehhez annyit tehetett hozzá: Welcome in Budafok Benji!

Olvasta már?