Ez gyors volt, máris megvan a Budafok új edzője

by gaalt994

Mátyus János váltja Csizmadia Csabát a kispadon.

Megvan NB II-es csapatunk új vezetőedzője, aki nem más, mint a korábbi 34-szeres válogatott Mátyus János” – jelentette be a Budafoki MTE labdarúgócsapata alig egy nappal azután, hogy a klub menesztette a pozícióból az előző szakembert, Csizmadia Csabát.

Az előző trénert az MTK elleni 4-1-es vereség után rúgta ki a Budafok, a gyors megállapodás pedig azt sejteti, hogy a BMTE vezetősége nem hirtelen döntést hozott, vélhetően a színfalak mögött már zajlottak a tárgyalások Mátyussal arra az esetre, ha a csapat nem talál rá a győzelem útjára. Ezt a feltevést erősíti az is, hogy a Nemzeti Sport már a Csizmadia elbocsátásáról szóló hírben hangot adott azon értesülésének, hogy Mátyus lehet az utód. Ez az utóbb beigazolódott pletyka egyébként már tavaly szezon közben is felmerült.

Mátyus egyébként játékosként futballozott a Budapest Honvéd, a Ferencváros, a Győr és a Tatabánya csapatában, külföldön pedig a német Energie Cottbust, a skót Hiberniant és az osztrák Admira Wackert erősítette, míg edzőként Tatabányán, a REAC-nál, Pápán, Nyíregyházán, Szombathelyen és Sopronban is dolgozott.

Érdekesség, hogy Mátyus és Csizmadia pályafutásában több közös pont is van, mindketten védőként futballoztak, s még ha el is kerülték egymást, ugyanúgy megfordultak a Ferencváros csapatánál, valamint többször magukra ölthették a válogatott mezét is.

(Kiemelt kép: Budafoki MTE)

Olvasta már?