Milliárdos pénzügyi döntés várható

by szorenyi6104

Létrehozna egy különleges alapot az önkormányzat, amely a közüzemi és működési kiadások tartaléka nevet kapná. Több mint 1 milliárd kerülne bele, egész pontosan 1.035.007.000 forint. Erről a képviselőknek még szavazniuk kell.

A pénzt az általános tartalékból és a működési céltartalékból teremtenék elő. Ez a keret arra lenne, hogy a bajban legyen miből segíteni – értesült a Huszonkettő.hu. Nem automatikus lenne, sőt, ha nem kellene felhasználni, akkor akár vissza is kerülhetne belőle a fejlesztésekhez.

A kérdés, hogy miből teremtenék pontosan elő. Úgy tudjuk, hogy a halasztható fejlesztésekből, pl. olyan pályázatok önrészéből, amelynél nem nyert az önkormányzat. Önerős pályázatokat egy ideig nem nyújtanak be. A kulturális területen megkurtítanák a reprezentációs költségeket, nem lesz kerületi naptár, és csökkentenék a kommunikációs kiadásokat is.

Valamint nem jutna pénz olyan fejlesztésekre, amiket eddig a főváros helyett csinált meg a kerület, mondjuk új gyalogátkelőhelyek.

Ezek persze csak tervek, a szöveget is még pontosítják, és ha az meglesz, akkor szavazni is kell róla.

Karsay Ferenc polgármester amúgy erről már korábban is beszélt, de kevésbé konkrétan. Ahogy megírtuk: kerületi ellátásbiztonsági operatív törzset hoz létre Budafok-Tétény. A munkacsoport feladata az intézményrendszerben felhasznált források (energia, étkeztetés, egyéb szociális kiadások) elosztásának felülvizsgálata, alternatív megoldások lehetőségének feltárása lesz.

Pár napja úgy fogalmazott Budafok-Tétény vezetője, hogy az alap létrehozása “nem azt jelenti, hogy ennyi pénzt ki tudunk, vagy akarunk osztani szociális segélyként, hanem azt a tartalékot jelenti, amit minden nem várt probléma esetén fel tudunk használni.” A javaslatról szeptemberben dönt majd a képviselő-testület.

Olvasta már?