Áprilisban indul a Klauzál Ház színházi szezonja

by gaalt994

Az első előadásig válthatunk bérletet.

A Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ idén tavasszal is színes színpadi kínálattal várja a színházrajongókat. A megszokott módon, áprilisban, májusban és júniusban is lesz egy-egy darab, melyekre együttes bérlet az első előadásig váltható, azonban egyesével is árulnak jegyeket az estekre.

A program a tervek szerint a következőképpen alakul:

április 20. szerda 19.00, Hárman a padon

Aldo Nicolaj darabja három idős ember történetét meséli el, a „vasnemzedék” utolsó néhány élő képviselőjének nyugdíjas napjait. A leélt és végigküzdött XX. század vége egy zsúfolt lakótelepen éri őket. A nő szelíd és jókedvű maradt – de a hajdan erős fiúk, akik valaha bátor katonák, aztán szorgos munkásemberek, derék családapák, büszke, öntudatos férfiak voltak – most már emlékeken merengő, rozoga, mogorva úriemberek. Ki egyedül, ki a családjától éppen csak megtűrten, de mindenképpen magányosan éldegél… lejár erre a kis térre, hogy a padon üldögélve várakozzon cél nélkül – és szót váltson azzal, aki hasonlóan járt.

Nem ismerik egymást, de lassacskán, ahogy rendre összefutnak a padnál… barátok lesznek. A barátságuk pedig fokozatosan feltölti őket, a kiürültség érzetét felváltja a valahová tartozás biztonsága, az újonnan felvett szokások megnyugtató rutinja.

A feleslegesség, a szeretetnélküliség, a céltalanság szürkesége alól kibomlik az életszeretet, az egymásba kapaszkodás, az örök szövetségeskeresés szívmelengető, ezerszínű, derűs palettája. Ebből a megtalált biztonságból pedig új kalandvágy születik – így elhatározzák, hogy még egyszer, utoljára, belevágnak egy kalandba.

Szereplők: Benedek Miklós. Gálvölgyi János, Egri Márta

Jegyár: 4800 Ft

május 14. szombat 19.00, A dzsungel könyve (musical)

A Pannon Várszínház előadása.

A musical a dzsungelt, mint társadalmunk tükörképét értelmezi. Ebben a valóságban az emberi tulajdonságokkal felruházott vadak kemények, de őszinték, a dzsungeltársadalom a természet áthághatatlan, szigorú törvényei szerint él. Az itt felnevelkedő Maugli megvívja nagy küzdelmeit, de az emberi társadalom aljas erőivel szemben csaknem alulmarad. Ám a szerelem visszahívja az emberek közösségébe. A darab megrázó fináléjában korunk Ádámja és Évája áll szemben a megváltásra váró világgal. Az izgalmas és szép jelenetek zenei világa megrázó, felemelő és sokszor ellenállhatatlan humorral teli. A dalok, a szövegek fergeteges szövegpoénok, kiemelkedő zenei stílusparódiák. Írták: Dés László, Geszti Péter, Békés Pál, Rudyard Kipling.

Az eredeti színpadi változat kialakításában közreműködött Hegedűs D. Géza és Radnóti Zsuzsa.

Szereplők: Németh Ádám/Szelle Dávid, Nagy Bulcsú, Keresztesi László, Pap Lívia, Kiss T. István, Kovács Ágnes Magdolna, Zayzon Csaba, Molnár Ervin, Kátai Kamilla, Kiss Dávid és még sokan mások.

Jegyár: 5 800 Ft

június, Kartonpapa (komédia)

A Nézőművészeti Kft. előadása

Minden családban vannak furcsa figurák, kelekótya kuzinok, akikkel nem szívesen ülünk le a vasárnapi ebédhez. Minden családban vannak kényes témák, amik körül úgy piruettezünk beszélgetés közben, mint az orosz jégtáncosok. Minden családban vannak elefántok a szobában, amiket brüsszeli diplomaták rutinosságával nézünk szobabiciklinek.

Károly ebédelni hívja testvérét, Évát. A két család feszengve ül asztalhoz. Szóba kerülnek a szoboszlói közös nyaralások, a pszichiátria és szép lassan minden darabjaira hullik: házasság, szülő-gyerek kapcsolatok. Ide vezet ez a nagy szabadság. Vajon hol késik Kartonpapa, hogy végre rendet tegyen?

Szereplők: Udvaros Dorottya, Scherer Péter, Parti Nóra, Mosolygó Sára, Varga Ádám

Hangfelvételről közreműködik: Mucsi Zoltán, Írta: Tasnádi István

Jegyár: 4 500 Ft

Olvasta már?