Átvette egyéni mandátumát Krieger Krisztina

by gaalt994

Immár hivatalos a budafok-tétényi időközi önkormányzati képviselő-választás eredménye, Krieger Krisztina (Fidesz-KDNP) átvette mandátumát. A kerület 6-os számú körzetében az után kellett időközi választást rendezni, hogy a korábbi helyi képviselő, Tóth Endre (Momentum) az országgyűlés tagja lett, és ezért lemondott önkormányzati mandátumáról.

Krieger Krisztina a választás során szoros csatában győzte le a Momentum képviselőjelöltjét, Kapitány Alexandrát, akit a Demokratikus Koalíció, a Magyar Szocialista Párt, a Párbeszéd, az LMP és a Jobbik is támogatott.

“Köszönöm, nem csak azoknak, akik szavazatukkal támogattak, hanem mindenkinek, akik a választás lebonyolításában részt vettek, legyenek bár hivatásos bizottsági tagok, vagy a pártok által delegált önkéntesek” – írta Facebook-oldalán a képviselő.

Krieger Krisztina a választás estéjén videóüzenetben köszönte meg a támogatást, és üzent azoknak is, akik nem rá szavaztak. „Szeretném biztosítani azokat a kedves lakótársakat is, akik nem rám szavaztak, hogy ugyanúgy fogom képviselni őket, ahogyan eddig is megtettem” – fogalmazott akkor.

Ezúttal viszont a teljes választókörzetének címzett mondattal zárta bejegyzését. “A munkát folytatom, Budafok 6. számú egyéni önkormányzati körzete számíthat rám” – írta posztjában.

Olvasta már?