Budafok-Tétény 2023-as költségvetéséről beszélt a polgármester

by gaalt994

Karsay Ferenc az önkormányzat képviselő testületi ülése után jelentkezett be.

Ismét élő videóban jelentkezett Karsay Ferenc a budafok-tétényi képviselő-testület csütörtök délelőtti ülése után. A XXII. kerület polgármestere hivatalos Facebook-oldalán tette közzé a bejegyzést.

Élőben a testületi ülés után

Élőben a testületi ülés után Karsay Ferenc polgármester élő bejelentkezése

Közzétette: Karsay Ferenc – 2023. január 26., csütörtök

“Nagyon érdekes képviselő testületi ülésen vagyunk túl, nem annyira tartalmában, mint formájában. Ennek az ülésnek az egyik legfontosabb eleme az volt, hogy az ellenzéki képviselők is, még a 2023-as költségvetés előkészítésének időszakában elmondhassák a véleményüket” – kezdte Karsay.

A polgármestert szóban és írásban több képviselő már előre megkereste, az ülésen pedig mindenki hivatalos és nyilvános platformon fejthette ki az észrevételeit.

“Ezért lepett meg egy kicsit, hogy ilyen típusú javaslatot nem kaptunk. Az ellenzéki képviselők többsége annak a véleményének adott hangot, hogy miért nem mondhatja el a véleményét, amit én természetesen furcsállok. Nem akarok cinikus lenni, de ahhoz, hogy valakinek lottóötöse legyen, legalább egy szelvényt kell, hogy vegyen, azaz próbálja meg megfogalmazni, hogy mit szeretne” – mondta a polgármester.

Budafok-Tétény 2023-as költségvetése kapcsán a polgármester elmondta: nem változtattak az elveken, a biztonságos működés költségvetését szeretnék megvalósítani. “A szociális ellátórendszerünket megerősítettük, kibővítettük a jogosultak körét – foglalta össze Karsay Ferenc.

“Fontos, hogy nem csak magunkat, hanem az egész családunkat szeretnénk biztonságban tudni, ezért a gyerekeink biztonságára is ügyelünk. Fontos, hogy a bölcsődében, az óvodában, az általános vagy középiskolában legyenek meg azok a körülmények, amik a szülők számára elfogadhatók, és amik biztonságot jelentenek” – mondta a polgármester, aki az egészségügyről is szót ejtett.

“Az egyik kritika – amivel nem nagyon tudok mit kezdeni -, ami elhangzott a mai testületi ülésen, hogy erre túl sok pénzt költünk. Én azt gondolom, hogy a biztonsághoz az egészségügyi ellátás fenntartása és minél magasabb szintű működtetése hozzátartozik” – fogalmazott.

“Maradunk a jól bevált jelmondatainknál: mindenki fontos, kisváros a nagyvárosban – ennek a szellemében készül a költségvetés a továbbiakban” – foglalta össze Karsay Ferenc.

Olvasta már?