Budafok-tétényiek is kilátogattak a X. Országos Rendőr- és Tűzoltónapra

by nora.farmosi

A X. Országos Rendőr- és Tűzoltónap városligeti fő helyszínén délelőtt 10 és délután 4 óra között nem csak megtekinthették, de meg is tapinthatták a járműveket, fegyvereket, technikai eszközöket és felszereléseket. Emellett folyamatos programok várták az érdeklődőket.

A hivatalos megnyitó után a Készenléti Rendőrség és a Katasztrófavédelem Központi Zenekarának térzenei előadása követett. A Városliget valóságos gyermekparadicsommá vált egy napra, de a felnőttek is találtak maguknak izgalmas elfoglaltságokat. Ilyen volt a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság technikai bemutatója, valamint a törökországi földrengés kutatómunkájában sikeres HUNOR Mentőszervezet komplex bemutatója is.

Mindemellett bárki megismerkedhetett a kéményseprők munkájával és eszközeivel, és számos gyerekprogram várta a családokat. Az ügyességi játékokkal, arcfestéssel, roncsvágással és tálcatűzoltással is színesített rendezvényen a látogatók a hivatásos élet kulisszái mögé nyerhetnek betekintést. Nézzék meg a galériában a fényképes összeállítást a X. Országos Rendőr-és Tűzoltónapról.

Bizonyosan voltak olyan gyerekek, fiatalok, akik itt kaptak kedvet a rendőri vagy a tűzoltói hivatáshoz.

Olvasta már?