Budafoki körforgalom: a BKK válaszolt a kérdéseinkre

by lantai.oliver

2023. december eleje óta használhatják az arra közlekedők a körforgalmat, amit a BKK beruházásában a XXII. kerületi Tóth József utca, Kossuth Lajos utca, Nagytétényi út és Mária Terézia utca csomópontjában létesítettek. December közepén a Huszonketto.hu ezt látta a helyszínen. Ezután megkerestük kérdéseinkkel a BKK-t. Mutatjuk, mit válaszoltak a kérdéseinkre.

Kész van teljesen a körforgalom, vagy hátra van még néhány munkafolyamat? Ezek mikorra készülnek el?

A budafoki körforgalom kivitelezése lezárult, a körforgalom a jóváhagyott terv szerint elkészült, és rendeltetésszerű használatra alkalmas. Ennek köszönhetően lényegesen biztonságosabban lehet a Tóth József utca, a Kossuth Lajos utca, a Nagytétényi út és a Mária Terézia utca kereszteződésének környezetében közlekedni.

A műszaki átadás-átvételi eljárás 2023. december 20-án lezárult.

Regisztráltak-e eddig akár kivitelezési, akár egyéb jellegű hibákat?

Tavaly novemberben, a kivitelezés végén a vártnál csapadékosabb és hidegebb időjárás miatt a felfestések ideiglenes jelleggel oldószeres kivitelben készültek el.

A tartós jelek a forgalomtechnikai kezelő előírása szerint arra alkalmas időjárásban, 2024. április 12-éig készülnek el.

Az ebből következő kisebb esztétikai hibákat a garanciális időszakban – ugyancsak megfelelő időjárási körülmények között – javítják majd.

Lesz-e kivitelezési hibajavítás?

A kivitelezés lezárása után kezdődött a

72 hónapos garanciális időszak.

Ha ez idő alatt a kivitelezés minőségére visszavezethető hiba vetődik fel, akkor azt a kivitelező feladata lesz kijavítani.

Mit kell tudnunk a fejlesztés helyén történő zöldítésről? Eddig mi és mikor valósult meg a zöldítésből, mi van hátra, lesz-e zöldítés januárban?

A BKK célja, hogy zöldebb, élhetőbb városban éljünk, ezért a beruházás során a jóváhagyott kiviteli terv szerint 20 fát ültetett át a kastélyparkba. Emellett a FŐKERT felügyeletével 21 újat telepített a jóváhagyott terv szerint: 11-et a beruházási területre (egyet a Mária Terézia utcában, a körforgalom szélén, hármat a Nagytétényi úton, hetet a Mária Terézia utca mentén), 9-et pedig a kerület több pontján. A kijelölt területeken elültették a cserjéket, megtörtént a füvesítés is, ennek eredménye a jó idő beálltával, tavasszal lesz majd látható.

Nézzék meg a Huszonketto.hu helyszínen készített friss képgalériáját!

Fotók: Huszonketto.hu

Olvasta már?