Budafoki menesztéséről beszélt Csizmadia Csaba

by gaalt994

A BMTE korábbi edzője szép emlékeket őriz Budafokról, de vannak dolgok, amik fájnak neki.

Csizmadia Csabát bő egy hónapja, az MTK elleni, 4-1-es vereség után menesztette a Budafoki MTE vezetősége, a helyére Mátyus Jánost nevezték ki. Az augusztusban távozó trénerrel az NB1.hu készített interjút, melyben Csizmadia a kirúgásáról is beszélt.

“Érzelmileg döntöttem, mikor visszamentem, úgy voltam vele, ha Budafokon úgy érzik, hogy én tudok segíteni, akkor megyek” – emlékezett vissza Csizi, aki az interjúban többször is méltatta korábbi munkaadóját. “Továbbra is a szívemben marad a budafoki 6 és fél év, amely labdarúgóként a pályafutásom vége, edzőként pedig a kezdete volt. Nagyon szép időszak volt” – mondta.

Ezek dacára a szakember azt is elmondta, “vannak dolgok, amik érzelmileg fájnak” neki. “Nem mondom, hogy a menesztés nem lepett meg, hiszen öt mérkőzés után küldtek el, úgy, hogy az első tízbe kerülés volt az elvárás. De úgy vágtam neki az edzői szakmának, hogy bármikor jöhet egy ilyen döntés. Természetesen bántott, de én mindig magamban keresem a hibát, nem másban” – fogalmazott Csizmadia, akinek a vezetőség úgy indokolt: “két pontunk van és váltásra van szükség”.

A tréner elárulta, az elmúlt hetekben volt már megkeresése az NB II-ből, illetve megosztotta legnagyobb edzői álmait is. “A játékos karrieremet is céltudatosan építettem, ezen vagyok edzőként is. Azt gondolom, határ a csillagos ég, dolgozni fogok érte, hogy egyszer akár a Ferencváros, vagy a Fehérvár kispadjára is eljuthassak” – mondta.

Olvasta már?