Csizmadia: Nem osztálykülönbség volt, hanem annál is több

by gaalt994

A Budafoki MTE vezetőedzője a Paks elleni súlyos vereség után szóban és tettekben is önkritikát gyakorolt, a meccs után lemondó szakember reálisan értékelte a bajnoki hajrá kudarcsorozatát.

Mint ismert, a bennmaradásért harcoló Budafok labdarúgócsapata tegnap megsemmisítő arányú vereséget szenvedett hazai pályán a Paks ellen. A mérkőzés után a BMTE szakvezetője, Csizmadia Csaba benyújtotta lemondását, amelyet a klub vezetősége el is fogadott. Néhány órával később a Honvéd-Mezőkövesd találkozón az is eldőlt, hogy a Budafok jövőre az NB II-ben folytatja.

Csizmadia még lemondása előtt, a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón nehezen találta ugyan a szavakat, ám igen reálisan értékelt. „Belementünk sajnos egy olyan vereségbe, amiről azt kell mondanom, hogy számomra megalázó. Nem is emlékszem arra, hogy lett volna 9-2-es vereség az életemben. Mindegy is, hogy kilenc vagy hat, nagy vereség, nem osztálykülönbség, hanem annál is több volt a két csapat között, bár nem így kezdődött a mérkőzés. Rengeteg egyéni hibánk volt sajnos, de többet nem is akarok erről a mérkőzésről beszélni, mert az én számból most minden értékelhetetlen. Valami nem működik, az biztos” –mondta.

A tréner a Nemzeti Sport kérdésére válaszolva arról is beszélt, hogy a mentális gondokkal küzdő gárda miért nem tudott élni azzal, hogy Medgyes Sinan góljával megszerezte a vezetést.

„Továbbra is azt mondom, hogy fejben van a probléma. Látszik, hogy nem tudták elengedni a fiúk az elmúlt időszakot, nagyon megviselte őket. Szó szerint azt mondta az egyik játékosom, hogy fizikai fájdalmat érez az elmúlt mérkőzések miatt, ami érthető. Nem tudom egyik játékosomat sem bántani, mert az elmúlt időszakban maximálisan pörögtek, sőt, sokszor már erőn felül. Viszont kaptunk itt a végén három olyan pofont, amit a jelek szerint nem bírtunk elviselni” – összegezte a tréner a tavaszi vesszőfutást.

Zárásul az edző dicsérte is csapatát: „Az biztos, hogy akik az öltözőben vannak, jelen pillanatban NB I-es játékosok, és úgy érzem magam, mint amikor a szülő elengedi a gyerekét tizennyolc éves korában a nagyvilágba. Elő vannak készítve arra, hogy akár első osztályban játsszanak, vagy itt bizonyítsanak a jövőben” – fogalmazott.

(Kiemelt kép: Budafoki MTE)

Olvasta már?