Csúcsra jár a budafoki bringapálya

by gaalt994

Országosan is egyre népszerűbb az újkeletű szabadidős- és sporttevékenység, amit a pályát építő cég ügyvezetője budafoki példával támasztott alá.

A pumpapálya egy speciális közjóléti sportlétesítmény, mely sokféle térbeli elrendezéssel, játékosan tanítja a bringásokat a helyes kerékpár kezelésre, a kerékpáron való helyes testtartásra, javítja az egyensúly és koncentráló képességet és kiválóan alkalmas különböző trükkök végrehajtására a BMX-esek számára.

Egy ilyen létesítményt adtak át tavaly júliusban Budafok-Tétényben is, az Elágazás Parkban. A pályát azonnal megrohamozták kicsik és nagyok is, az új aszfaltcsík azonnal nagy népszerűségre tett szert. Ez azonban nemcsak a XXII. kerületben van így, országosan is növekszik az érdeklődés az újkeletű sportolási lehetőség iránt.

A budafok-tétényi pálya viszont így is élen jár, az egyik legékesebb példája a gyorsan terjeszkedő sportújdonságnak – legalábbis az ezzel foglalkozó cég ügyvezetője éppen az Elágazás Parkban lévő pályát hozta jó példaként a DIGI Sport által készített interjúban.

„Elég csak azt nézni, hogy Budafokon mennyire népszerű az a pálya, amely egy lakótelep kellős közepére épült, nagyon sok gyermek megfordul itt. (…) Egy kerületen belül akár 2-3 ilyen pályát is lehetne építeni, mert van rájuk kereslet” – fogalmazott Győri Kristóf.

Az Orbitrex-SDM Kft. ügyvezetője arra is kitért, hogy az elérhető állami támogatások miatt bővülnek a lehetőségek és egyre több önkormányzat lát fantáziát az ötletben.

Olvasta már?