Egy civil Mikulás Budafok-Tétény hétvégi jótevője

by gaalt994

Nem a kéményen át érkezik, de így is nagy örömet okoz a gyerekeknek. A már hagyományosnak mondható akció jelentősége ráadásul idén, ha lehet, még a szokásosnál is nagyobb.

December 6-án minden gyermek szívesebben és izgatottabban kel fel az átlagosnál. A kicsik első útja ilyenkor a fogmosó pohár helyett a cipőjükhöz vezet földimogyoró, mandarin és persze a korlátlan mennyiségű csoki reményében. Az efféle ajándékok azonban sajnos nem minden családnál férnek bele módon a büdzsébe, a XXII. kerületben viszont akadnak olyan önkéntesek, akik ezen segítenek.

Vasárnap reggel ugyanis egy önkéntes Mikulás indul majd útnak a kerületben, hogy ajándékcsomagjaival mosolyt csaljon a nehéz sorsú családok gyermekeinek arcára. Budafok-Tétény jótevő Télapóját ráadásul nem csak krampuszai segítik; a szervezők megkeresték Karsay Ferenc polgármestert és Szepesfalvy Anna alpolgármestert akik mikor tudomást szereztek a készülőben lévő akcióról, egyből  az ügy mögé álltak. A segítőkész lokálpatrióták mellett így ők is támogatják az akciót, amelynek idén a vírus által nehezített gazdasági állapotok között a szponzorok keresésében is nehezebb dolga volt.

“Örülök, hogy ebben a nehéz helyzetben sem adták fel, a hagyományos Mikulás akciót a szervezők. Örülök, hogy Krieger Krisztina és Zugmann Péter képviselő társam is azonnal felajánlotta a segítségét, így nem lehet pénzügyi akadálya a megvalósításának” – mondta el a polgármester.

Az akció egyik szervezője, Ludányi Attila elmondta nekünk, hogy a kezdeményezés már többéves múltra tekint vissza, ám az idei, járvány által megkeserített esztendőben talán még az eddigieknél is fontosabb szerepe van a rászorulók segítésének. „Természetesen a vírus a mi dolgunkat is megnehezíti, de örömmel mondhatom, hogy megállítani nem tud minket – ahogyan a korábbi években, úgy idén is el fogjuk tudni juttatni azt a nagyjából 75 csomagot a gyerekeknek.” – tette hozzá.

A „Mikulás-akció” legénysége (Ludányi mellett Bleicher László és Kázmácz József) eközben a biztonságra is figyel; az ajándékcsomagok a védőtávolság megtartása, illetve szájmaszk és védőkesztyű viselése mellett jutnak majd el a gyerekekhez.

(A kiemelt kép illusztráció)

Olvasta már?