Újabb döntetlent játszott a BMTE, ezúttal a szerencse hiányzott

by gaalt994

A bizonytalan vendég védelem és a motivált budafoki támadószekció együttes erővel többször is veszélyeztette a lilák kapuját, de Fortuna most az Újpesttel volt.

 Valószínűleg a Budafok és az Újpest is örömmel töröltetné a magyar bajnokság idei szezonjából a novemberi eredményeket, az ősz utolsó hónapjában ugyanis egyik csapat sem tudott nyerni; 1-1 pont jutott a két alakulatnak. Az őszi, Megyeri úti döntetlen után ismét szoros meccsre volt kilátás. A Budafokban újra kezdett Medgyes Sinan a balhátvéd posztján, míg Csizmadia Csaba ezúttal két ékkel vágott neki a meccsnek; Zsóri és Kovács is kezdett.

Noha az első félidő szórakoztatóértéke nem ostromolta a hétközi Bajnokok Ligája- és Európa Liga-mérkőzésekét, a csapatok azért becsülettel egymásnak feszültek, így a kanapéra száműzött budafoki és újpesti szurkolók valószínűleg nem kapcsoltak át a Barátok Köztre.

Bár sakk-mattra kijátszott helyzet nem volt, mindkét kapusnak akadt izgulnivalója az első játékrészben, igaz az újpesti Pajovics ennek egy részét magának csinálta. A lilák hálóőre a félidő derekán ugyanis kabaréba illő jelenettel hozott össze egy szabadrúgást a BMTE-nek. Ezt Zsóri kísértetiesen hasonló helyről végezhette el, mint ahonnan az őszi meccsen gólt csavart a kapuba, ezúttal viszont nem talált kaput.

Óvatos, de küzdős félidő után 0-0-s eredmény mellett vonultak az öltözőbe a csapatok.

A második játékrészben már felpörögtek az események. Az 55. percben Mitrovics elkésett belépője nyomán Kulcsár Kornél lábfején tesztelte stoplijai ruganyosságát, a játékvezető tizenegyest ítélt a Budafoknak. A csapatkapitány, Kovács állt a labda mögé, Pajovics balra ment, a labda jobbra, így meg is volt a vezetés.

Sokáig azonban nem örülhettünk; mindössze 4 perc kellett az Újpestnek, hogy magára találjon. Egy szöglet után a lilák saját nevelésű fiatalja, az elmúlt időszakban egyre inkább alapemberré váló Csongvai Áron fejesből egyenlített.

Az utolsó húsz perc egyértelműen a Budafoké volt; az újpesti védelem kétszer is a kapu torkából tisztázott, míg a 87. percben Micsinai 18 méterről leadott lövésénél Pajovics védett nagyot. A ráadásban Takács még telibelőtte a kapufát, onnan azonban kifelé pattant a labda.

Pechünkre mire az Újpest nyaka körül igazán szorulni kezdett volna a hurok, addigra vége lett a mérkőzésnek, a két csapat így megismételte az őszi 1-1-es eredményt. A következő fordulóban a BMTE a Vidihez látogat. Nem lesz könnyű az sem.

(Kiemelt kép: Ultras Promontor)

Olvasta már?