Így búcsúzik a 2020-as évtől a Budafoki Pincejárat

by gaalt994

A november eleji kormányrendeletek a Pincejáratot sem kímélték, így a szezon záróakkordja az online térből szól majd.

Ahogyan arról már korábban is hírt adtunk, rendhagyó keretek között tartják 2020 utolsó Pincejáratát. A minden hónap első szombatján megrendezett esemény a november elején kétszer is szigorított járványvédelmi szabályok miatt a virtuális térbe költözik.

A novemberi alkalmat megelőző interjúnk alkalmával Salamon Judit projektmenedzser még örömmel számolt be arról, hogy az akkori korlátozások bár érintik, de közel sem lehetetlenítik el a Pincejáratot. A múlt havi esemény utáni napokban azonban a koronavírus-járvány erősödő második hulláma miatt a kormány új rendeleteket hozott, amik sajnos már a Pincejáratnak „sem kegyelmeztek”.

Az ily módon online keretek közé kényszerülő Pincejárat azonban így is félnapos szórakozási lehetőséget nyújt. Szombaton délután 4 órakor virtuális tematikus sétával kezdenek, amely a Törley Mauzóleum rejtélyeiről szól. Ezt 5 órai kezdettel Szalay Gyula sommelier és Daróczi Károly borvacsoramester online gasztrobemutatója követi, majd 7 órától pincekvíz következik.

A záróprogram a Pincejárat egész évét összefoglaló kisfilm lesz, amelyet este 20:30-tól vetítenek. A teljes rendezvény megtekinthető lesz a Pincejárat Facebook-oldalán.

Olvasta már?