Korlátozások mellett is élvezhető lesz a Pincejárat

by gaalt994

Az októberi Pincejárat járványvédelmi szempontból is pozitív tapasztalatokat hozott, a november eleji kormányrendeleteknek való megfeleléshez pedig minden adott a következő rendezvényen is.

A koronavírus-járvány második hulláma a magyar kormányt is cselekvésre késztette. November 4-e óta újra érvényben van a rendkívüli jogrend, a szórakozóhelyeket bezárták, éjjeli kijárási korlátozás lépett életbe, valamint a tömegrendezvényekre vonatkozó szabályokat is szigorították. Salamon Juditot arról kérdeztük, hogy ez hogyan érinti Budafok-Tétény egyik kedvenc rendezvényét, a Pincejáratot.

„Számunkra a legfontosabb vendégeink biztonsága, ezért a helyszínekkel szorosan együttműködve dolgozunk azon, hogy minden új szabályt betartsunk és betartassunk, illetve segítsük a vendégeinket is ebben; ültetéssel, kézfertőtlenítő és maszkok kihelyezésével, illetve regisztrációval. Mivel a Pincejárat programjai az esti órákban véget érnek, az éjszakai kijárási korlátozás nem érint bennünket.” – szögezte le a Pincejárat projektmenedzsere.

A rendezvény annyiban szerencsés helyzetben van, hogy jellegénél fogva teljes mértékben összeegyeztethető a magyar kormány által hozott új szabályozásokkal.

„A Pincejárat helyszínei alapvetően termelői pincék és éttermek. Mivel több, kisebb helyszínről beszélünk, nem egy nagyról, így viszonylag egyszerű tiszteletben tartani a létszámkorlátozást, illetve az egyéb szabályokat, mint például a maszkviselés és a távolságtartás. A programjaink túlnyomó része előzetes regisztrációhoz kötött, így a résztvevők számát hatékonyan tudjuk szabályozni.” – mondta Salamon Judit az új kormányrendeletekhez való alkalmazkodásról.

Hozzátette, hogy a járványhelyzet ellenére szép számmal érkeztek látogatók „Budapest Bornegyedébe” az októberi alkalomkor is, a szervezők pedig örömmel látták, hogy a vendégek felelősen viselkedve, egymásra figyelve, maximálisan betartották az előírásokat. Szerencsére minden adott ahhoz, hogy ez november első szombatján is így legyen. A programokról pedig bővebben itt olvashat.

Olvasta már?