Eifert János fotóművész kiállítását láthatják a Klauzál Házban

by nora.farmosi

A világ 40 országában fényképezett, ebből és különböző témáiból páratlan értékű archívumot állított össze, amit most a budafok-tétényiek is láthatnak.

Eifert János szakmájának, művészetének itthon és külföldön egyik legismertebb képviselője, meghatározó egyénisége.

Munkásságát nem lehet egységes stíluskategóriákba rendezni, sokoldalú, folyamatosan megújuló, kísérletező alkat. Tánc-, aktfotói, természetképei és az alkalmazott fotói alapozták meg ismertségét. Tanárként, előadóként, szakíróként és szakértőként is tevékenykedik.

237 önálló kiállítása volt, kétezernél több csoportos kiállításon szerepelt világszerte, több száz díjat, nagydíjat, különdíjat, diplomát érdemelt ki képeivel. A világ 40 országában fényképezett, ebből és különböző témáiból páratlan értékű archívumot állított össze.

Fényképei, képriportjai, írásai rendszeresen jelentek meg a szaksajtóban, hazai és külföldi lapokban, könyvekben, kiadványokban, az elektronikus sajtóban, Interneten. Filmekben, televíziós műsorokban, színpadi látványként, színházi díszletként gyakran használták fel fotóit, ő maga is gyakran jelent meg különböző film- és TV-műsorokban, sorozataiban. Számos fotóalbumhoz, kiállítási katalógushoz írt bevezetőt, előszót, nyitott meg kiállításokat, tartott előadásokat, amelyeknek megírt szövegét dokumentálta. Könyvei jelentek meg.

A kiállítást megnyitja: Czimbal Gyula fotóművész

Zenei aláfestés: Szántó Katalin, fuvola

Kiállításmegnyitó időpontja: 2024. január 19. péntek 18.00
Helyszín: Klauzál Ház

A kiállítás megtekinthető: 2024. március 4-ig

Fotó: Facebook – Eifert Art Gallery

Olvasta már?