Eifert János fotóművész lenyűgöző kiállítását láthatják a Klauzál Házban

by nora.farmosi

Megnyílt a Klauzál Házban Eifert János fotóművész kiállítása, aki a világ 40 országában fényképezett, ebből és különböző témáiból páratlan értékű archívumot állított össze.

A kiállítást Czimbal Gyula fotóművész nyitotta meg, aki bemutatta Eifert Jánost, majd Szántó Katalin fuvolajátékát is hallhatták a résztvevők.

Eifert János szakmájának, művészetének itthon és külföldön egyik legismertebb képviselője, meghatározó egyénisége. Munkásságát nem lehet egységes stíluskategóriákba rendezni, sokoldalú, folyamatosan megújuló, kísérletező alkat. Tánc-, aktfotói, természetképei és az alkalmazott fotói alapozták meg ismertségét. Tanárként, előadóként, szakíróként és szakértőként is tevékenykedik.

237 önálló kiállítása volt, kétezernél több csoportos kiállításon szerepelt világszerte, több száz díjat, nagydíjat, különdíjat, diplomát érdemelt ki képeivel. A világ 40 országában fényképezett, ebből és különböző témáiból páratlan értékű archívumot állított össze.

Fényképei, képriportjai, írásai rendszeresen jelentek meg a szaksajtóban, hazai és külföldi lapokban, könyvekben, kiadványokban, az elektronikus sajtóban, az interneten. Filmekben, televíziós műsorokban, színpadi látványként, színházi díszletként gyakran használták fel a fotóit, ő maga is gyakran jelent meg különböző film- és TV-műsorokban, sorozataiban. Számos fotóalbumhoz, kiállítási katalógushoz írt bevezetőt, előszót, nyitott meg kiállításokat, tartott előadásokat, amelyeknek megírt szövegét dokumentálta. Könyvei jelentek meg.

A kiállítás megtekinthető: 2024. március 4-ig

Fotó: Zács Ágoston

Olvasta már?