EL-csapat bajszát cibálta meg a Budafok

by gaalt994

Zsóri duplája révén kettőt lőttek a Rijekának, a vége azonban 4-2-es horvát győzelem lett. Csizmadia Csaba vezetőedző viszont így is elégedetten értékelt.

Lejátszotta harmadik edzőmérkőzését is a BMTE horvátországi edzőtáborában. A Slovacko elleni 1-1 és a Koper elleni 0-2 után a papíron legnehezebb rivális, a HNK Rijeka következett. A kikötővárosiakkal ráadásul már volt is előélete csapatunknak; az előző téli felkészülési időszakban már találkozott a két együttes – akkor 1-0-s horvát siker lett a vége.

Azóta viszont sok víz lefolyt a Dunán, és persze az Adriai-tengeren is; a Budafok első osztályú, a Rijeka pedig Európa-liga csapat lett. A horvátok a Real Sociedad, a Napoli és az AZ Alkmaar csoportellenfeleként utolsó két mérkőzésükön 4 pontot gyűjtöttek be. Ráadásul nem is tétnélküli meccseken, hiszen a másik három gárda vérre menő harcot vívott a továbbjutásért; a Rijeka ebbe beleszólva lopott pontot az idény elején a La Ligaban amúgy szárnyaló Sociedadtól, és verte meg az Alkmaart.

Ennek fényében nem is csoda, hogy Csizmadia Csaba egy 4-2-es vereség után is elégedett volt.„Lehet, hogy egy 4-2-es vereség után furcsán hangzik, de nagyon elégedett vagyok a játékkal és a hozzáállással, amit egy ilyen erős csapat, mint a Rijeka ellen mutattunk. Komoly fegyvertény, hogy meg tudtuk nehezíteni egy évek óta a nemzetközi porondon szereplő együttes dolgát. Letámadtuk a horvátokat, motiváltak voltunk és a srácok betartották, amit megbeszéltünk. Leszámítva persze azokat az elkerülhető gólokat, amiket kaptunk. Jó, hogy ilyen nagy klubok ellen tehettük próbára magunkat, egy ilyen kilencven perc sokkal többet ér, mint egy gyengébb csapat elleni győzelem. Ezt a teljesítményt kell átmentenünk a bajnokságra, mert látjuk, ha odatesszük magunkat, megráncigálhatjuk a nagyok bajszát is.” – értékelt a klub honlapjának a mester.

A BMTE első tavaszi tétmérkőzését jövő vasárnap játssza hazai pályán, a „társfeljutó” MTK ellen.

(Kiemelt kép: Budafoki MTE)

Olvasta már?