Elhunyt a Nagytétényi Nyugdíjas Klub vezetője

by gaalt994

Kovacsics Lászlóné ősszel még díjat vehetett át az önkormányzattól.

„A Nagytétényi Polgári Kör vezetősége, a Nyugdíjas Klub, a Nagytétényi Dalkör és a tagság, valamint Budafok-Tétény Önkormányzata mély fájdalmat érez Eta elvesztése miatt”olvasható az önkormányzat honlapján.

Kovacsics Lászlóné (sz.: Ács Etelka) 1944.november 9-én született Kajászószentpéteren. Munkahelye a Magyar Honvédség volt, ahonnan 1990-ben vonult szolgálati nyugdíjba.

A Nagytétényi Polgári Kör legsikeresebb, legaktívabb klubja, a Nyugdíjas Klub 39 évvel ezelőtt, 1982-ben alakult. Kovacsics Lászlónét 22 éve választották a klub vezetőjévé, és ebben az évben alakult a Nyugdíjas Klub Dalköre is, melynek alapító tagja és éveken keresztül vezetője volt. Ez alatt a 22 év alatt a klub létszáma évről évre nőtt, programjai folyamatosan színesedtek.

Kovacsics Lászlóné Eta az önkormányzattól kapott Szabó-Gyula -díjjal (Fotó: budafokteteny.hu)

Lankadatlan lelkesedéssel, odaadással vezette a klub életét, és viselte szívén a tagok örömét, bánatát, munkája azonban nem csak a nyugdíjas klub vezetését ölelte fel, a Nagytétényi Polgári Kör valamennyi rendezvényének aktív részese, segítője is volt.

A Klauzál Gábor Művelődési Központ összes programjába bevonta a nagytétényi időseket, és gondoskodott arról is, hogy a korosabb emberek is eljussanak ezekre a rendezvényekre. A rendszeres klubtalálkozókon kívül az ő szervezésében kirándulásokon, múzeumlátogatásokon, színházi előadásokon is részt vehettek a szépkorúak.

Az önkormányzat a kulturális és a közösségi élet területén kiemelkedően eredményes, maradandó értékű tevékenységéért 2020-ban Szabó Gyula-díjjal ismerte el.

Olvasta már?