Elindult az idei Részvételi Költségvetés a XXII. kerületben

by gaalt994

Nagytétény és Budafok a tavalyi keretből fennmaradó összeget is megkapja.

2021. január 4-én újra elindult a Budafoki Részvételi Költségvetés, amely keretén belül február 22-ig adhatjuk be ötleteinket arra vonatkozóan, hogy Budafok-Tétény mire fordítsa bevételeinek egy meghatározott részét – közölte az önkormányzat hivatalos honlapja. Kerületünk önkormányzatának fontos, hogy minél szélesebb körben vonja be a lakosságot a Budafok-Tétényt érintő döntések meghozatalába, így ismét útjára indította a tavalyi évben sikeresen lezajlott Részvételi Költségvetés projektet – tették hozzá.

A projekt keretén belül a budafok-tétényiek dönthetnek arról, hogy a rendelkezésre álló keretösszeget mire fordítsa az önkormányzat. A testületi döntés értelmében az előző körből megmaradt összegeket is felhasználják, így idén a területrészenkénti 100 millió forint felett Budafok plusz 28 millió forinttal, Nagytétény plusz 20 millió forinttal gazdálkodhat (Budatétényben a teljes keretösszeg felhasználásra került, így ők idén is 100 millió forintról dönthetnek).

A lakosságtól olyan ötleteket várnak, amelyek minél több ember számára jelentenek újdonságot, könnyebbséget, örömet a mindennapokban. A projektötleteket a https://kozossegrekapcsolva22.hu/ oldalon, regisztráció után lehet beadni, amelyek megvalósíthatóságát először megvizsgálják az önkormányzat szakirodái, majd a döntés függvényében szavazásra bocsájtják azokat.

A tavalyi évtől eltérően idén egy körben zajlik majd a szavazás, amely alkalmával mindenki összesen 5 szavazattal élhet. Saját lakóhely szerinti kerületrészhez tartozó projektekre 3 szavazatot lehet leadni, míg 2 vokssal szabadon rendelkezhetnek saját, illetve a további két kerületrész valamelyikében. A szavazás lezárulta után, a legnagyobb támogatottságot élvező ötlettől a legkevesebb szavazatot elnyert felé haladva a keretösszeg kimerüléséig valósulhatnak meg a projektek.

A Részvételi Költségvetés témájában decemberben két mérföldkőről is beszámolhattunk; előbb a tervezettnél gyorsabban fejezték be a Mézesfehér utcai játszótér teljes modernizálását, majd néhány nappal később megszülettek a Tétény-rét Családi Park látványtervei.

Olvasta már?