Elhunyt Hervai István

by gaalt994

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Budafok-Tétény csoportja alapítóelnöke korábban Csanád Béla-díjat kapott a szövetségtől.

Budafok-Tétény önkormányzata honlapján közölte a szomorú hírt, miszerint elhunyt Hervai István, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Budafok-Tétény csoportja alapítóelnöke. A szövetség Hervai Istvánt munkája elismeréseként 2019-ben Csanád Béla-díjjal tüntette ki.

“Elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Budafok-Tétény csoportja 2004-ben megszületett. István azóta is alkotó résztvevője a helyi csoport életének, amely a vezetése alatt igazi szeretetközösséggé alakult” – írták róla akkor.

Hervai István 1939-ben született Budapesten. 1967-ben a Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett gépészmérnöki diplomát. Ezt követően a Magyar Hajó- és Darugyárban dolgozott, majd a számítástechnikai rendszerek fejlesztésével kezdett foglalkozni, az épületfelújítások szervezésének számítástechnikai megoldásait kutatta. 1993-tól a Korányi Kórházban, a budapesti Szent János Kórházban és a Soproni Erzsébet Kórházban irányított meghatározó és jelentős fejlesztési projekteket.

Szakmai pályája mellett figyelmét és idejét legfőképp családjának és a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének szentelte, annak Budafok-Tétény csoportját tizenöt éven keresztül vezette. A csoport kiemelkedő küldetésének tekinti a határon túli magyarsággal való együttműködést, Hervai Istvánnak köszönhetően pedig bejárták a Kárpát-medencét.

Olvasta már?