Emlékezés a legendás budafoki játékos szobránál

by lantai.oliver

A Budafoki MTE a legendás Zakariás Józsefre és a világraszóló 6:3-as sikerre emlékezett az egykori budafoki játékos szobránál.

A megemlékezésről a klub a következőket írta közösségi oldalán:

“Klubunk szombaton a Promontor utcai létesítmény előtt lévő szobránál koszorúzást tartott az egykori budafoki játékos, a 35-szörös válogatott, olimpiai bajnok, világbajnoki ezüstérmes Zakariás József halálának 52. évfordulójára és a magyar labdarúgás napjára, a legendás 6:3-ra emlékezve.

Az Aranycsapat, amelynek balfedezete volt Zakariás József, 1953. november 25-én, tehát napra pontosan hetven esztendeje az Évszázad mérkőzésén a Wembleyben 6:3-ra győzött a hazájában kilencven éve veretlen angol válogatott ellen.

A megemlékezés a Himnusz eléneklésével kezdődött, majd elhelyezte a szobor talapzatánál a koszorút Zakariás Ágnes, a legendás futballista leánya; Németh Zsolt országgyűlési képviselő, Jakab János, a Budafoki MTE tiszteletbeli elnöke, Vizi Sándor, a BMTE ügyvezető elnöke, dr. Kálmán Zoltán, a Zakariás Alapítvány kuratóriumi elnöke, Szepesfalvy Anna Budafok-Tétény alpolgármestere, Kiss Norbert ügyvezető, Filkor Attila sportigazgató, Oláh Bálint, NB II-es együttesünk csapatkapitány-helyettese, Markovics József, a Budafoki LC elnöke, Pacsi Bálint utánpótlás szakmai igazgató több utánpótlásedző és utánpótláskorú játékos társaságában.

A megemlékezés végén a résztvevők elénekelték a Szózatot.

A nap folyamán Jakab János és Vizi Sándor a budafoki temetőben klubunk nevében megkoszorúzta Sebes Gusztáv, az Aranycsapat szövetségi kapitányának a sírját.”

Fotók: BMTE/Facebook

Olvasta már?