Kiállítás, játékvezetői tévedések, kimaradt helyzetek

by lantai.oliver

Volt itt minden: kiállítás, paprikás hangulat, furcsa játékvezetői döntések!

A Budafok a velünk azonos pontszámmal álló Pécs otthonában lépett pályára vasárnap kora délután a labdarúgó NB II 16. fordulójában. Előzetesen szinte mindenki kiegyenlített erők küzdelmére számított. Ez be is igazolódott!

A Budafok edzés közben – Fotó: huszonketto.hu

A mérkőzés egy-egy sárgával kezdődött: előbb a hazai Krausznak, majd néhány perc múlva a budafoki Csonkának mutatta fel a bíró a sárga lapot. A 14. percben Vasvári lába sült el úgy 20 méterről, de Helesfay hárítani tudott. A másik oldalon Gyurkits is megeresztett egy távoli lövést, de az mellé ment. Mindkét kapu előtt adódtak veszélyes szituációk. A 33. percben a hazaiak kapusa nyúlt mellé Merényi beadásának, de a labda sajnos a kapu mellé pörgött. A 45 perc letelte előtt érdekes körülmények között született meg a pécsiek vezető gólja. Krausz a felső kapufát találta el úgy 15 méterről, onnan a gólvonalra pattant a labda. Úgy tűnt, a hazaiak sem látták bent, mert folytatták a játékot, viszont a bíró megadta a találatot! Így 1-0-ás hazai vezetésnél mentek szünetre a csapatok.

A második játékrészre kettős cserével indultunk neki: Horváth Olivér helyett Elek Bence, Merényi helyett Németh Márió érkezett a pályára. Az 55. percben tűzijátékot rendeztünk az ellenfél kapujánál, de Helesfay, majd Pejovics is mentett, majd Vasvári a keresztlécet találta el, ahonnan a labda a hazai kapus hátára pattant, de nem lett belőle gól. Ezután kemény ütközeteket és furcsa játékvezetői döntéseket láthattak a nézők. Gundel-Takács például úgy kapott sárga lapot, hogy köze sem volt a játékhoz! A 73. percben pedig Kocsis buktatását nem vette észre a bíró. A 75. percben Gundel-Takács védett egy óriásit, a másik oldalon Elek Bence fejese szállt fölé.

Elek Bence – Fotó: huszonketto.hu

A 80. percben megkapta az esélyt a Budafok, amikor is a pécsiektől kiállították Ráczot. Ám a hazai kapus remek napot fogott ki, s bravúrral védte Elek, majd Németh Márió lövését is. Az emberelőnyt nem sikerült gólra váltani, maradt az 1-0-ás végeredmény.

Németh Márió – Fotó: huszonketto.hu

Ezzel visszacsúsztunk a 12. helyre. December 3-án a 6. helyezett Kazincbarcikát fogadjuk hazai pályán. Az a mérkőzés délután 1 órakor kezdődik. Nagyon tudnánk örülni végre egy budafoki győzelemnek!

Olvasta már?